Hardware · Software

Prvi CCNA kurs na “Cisco Akademiji” završilo 11 polaznika

Prvi CCNA kurs na “Regionalnoj Cisco Networking Akademiji” u Vojsci Srbije uspešno je završilo 11 polaznika, od čega 9 pripadnika Vojske i 2 MUP.

U skladu sa potrebama održavanja računarskih mreža ovaj kurs je stavljen u funkciju stručno-specijalističke obuke pripadnika Vojske. Cilj je formiranje kadra koji će kroz kvalitetnu i permanentnu obuku koristiti savremene informaciono-komunikacione tehnologije (ICT) i koji će se baviti planiranjem, projektovanjem, eksploatacijom i održavanjem računarske mreže Vojske Srbije.

Inicijativa za osnivanjem edukacionog centra unutar Vojske u domenu savremenih tehnologija ugledala je svetlost dana. Kompanija “Cisco” je obezbedila opremu za formiranje laboratorije neophodne za izvođenje nastave. U toku prošle godine 4 pripadnika Vojske je obučeno za instruktore, a grupa od 11 polaznika u rekodrnom roku je završila kurs.

“Cisco Networking Academy” je zaživela 1997. godine, da bi ubrzo prerasla u veoma uspešan program edukacije na globalnom nivou. Ovaj program pruža mogućnost da studenti širom sveta unaprede svoje znanje iz oblasti Informacionih tehnologija kroz treninge i laboratorijske vežbe.

Pored toga što unapređuje IT veštine, “Cisco Networking Academy” priprema studente i za standardizovane sertifikate, poput CCNA i CCNP.

Leave a Reply