Software

PSC razvio “Pauk video nadzor” sistem za Parking servis

Moderno rešenje za upravljanje PAUK službom “Pauk video nadzor” koje je razvila kompanija Pakom Solution Centre po zahtevu naručioca JKP Parking servis Beograd, od Petka 27.03.2009. godine je u zvaničnoj primeni.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je prisustvovao prezentaciji sistema u prostorijama “Parking servisa”, kazao je da ideja tog sistema nije da “pauk odnese što više automobila i da se tako zaradi, već da se spreči bahato ponašanje ljudi koji smatraju da im u Beogradu niko ništa ne može“.

Sada imamo sistem kojim sa jednog mesta možemo da kontrolišemo ceo grad, pa ako ima desetak nepropisno parkiranih automobila da prvo odnesemo onaj koji najviše ugrožava saobraćaj”, rekao je Đilas, a prenosi informativna služba grada.

Kada kontrolori dobiju snimak nepropisno parkiranog vozila odmah izdaju nalog najbližem “pauku” da ga uklone, a nalog za prenos vozila sa njegovom fotografijom, lokacijom i tačnim vremenom opažanja predstavlja nesumnjiv dokaz o nepropisnom parkiranju i razlozima prioritetnog odnošenja, navodi se u saopštenju.

Primenom sistema “Pauk video-nadzor” povećaće se nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i u većoj meri uspostaviti i održavati komunalni red. Dodaje se da je kompletan postupak uočavanja nepropisno parkiranih vozila i izdavanja naloga za njegovo odnošenje centralizovan i kontrolisan sistemom duple provere informacija sa terena, ali i sačuvan u elektronskom obliku.

Takav način rada, kako se navodi, smanjuje broj žalbi građana i angažovanih radnika na terenu, a postupanje saobraćajne policije i “Parking servisa” čini potpuno transparentnim.

Leave a Reply