Događaji · Software

PSTech na sajmu ‘IT & Business’ u Štutgartu

U okviru promocije srpskih softverskih kompanija na nemačkom tržištu, u organizaciji SIEPA i USAid, PSTech je izlagao na sajmu poslovnih softverskih rešenja – “IT & Business“. Cilj sajma je bio predstavljanje srpske softverske industrije, kao i niz sastanaka sa inostranim firmama u cilju prezentacije domaćih softverskih rešenja.

Najveće interesovanje za PSTech proizvode bilo je u domenu: Testiranja performansi sistema (softverski alat LoadXpert www.loadxpert.net ), Konektor Cisco IP tel/SugarCRM i Razvoj prilagođenih Plugin-ova.

PSTech je učestvovao i na panel diskusiji o open source softveru, kao jedan od glavnih open source implementatora. Srpski štand je posetio i predsednik Srbije, Boris Tadić sa svojom delegacijom i nemačkim kolegama.

Na sajmu ‘IT & Business’ u Štutgartu Srbiju je predstavljalo 11 informatičkih kompanija, Srpski softverski klaster i Vojvođanski softverski klaster. Nastup firmi iz Srbije na sajmu organizovo je Projekat za razvoj konkurentnosti USAID u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Sajam ‘IT & Business’ je sajam za softver, infrastrukturu i IT usluge koji okuplja predstavnike industrije i njihove korisnike u potrazi za novim IT rešenjima.

Leave a Reply