Categories
Software

Rast SAP Cloud usluga premašio 400 odsto u regionu

Direktor kompanije SAP za region Jugoistočne Evrope, Vojislav Genić, prokomentarisao je rezultate poslovanja u prvoj polovini 2014.godine.

 

„Pre nekoliko dana su objavljeni globalni rezultati naše kompanije i ostvaren je značajan rast u prvoj polovini godine. Taj trend važi i za Srbiju, Zapadni Balkan i celu Jugoistočnu Evropu. SAP u ovom regionu pokazuje rast u svim segmentima poslovanja u odnosu na isti period prošle godine.

sap

U prvoj polovini 2014. na Zapadnom Balkanu, dakle i u Srbiji, dve trećine našeg prihoda u segmentu softvera bili su non-ERP proizvodi iz našeg portfolija. Slična je situacija i na nivou Jugoistočne Evrope. Na ovaj podatak smo vrlo ponosni, jer pokazuje da naše tržište sazreva, da naši korisnici ulažu u inovacije koje im pomažu da pojednostave poslovanje i poboljšaju svoje poslovne rezultate. Zadovoljni smo što u ovom smislu ne zaostajemo ni za ekonomski mnogo razvijenijim državama.

 

Posebno važan segment našeg poslovanja su Cloud usluge što najbolje pokazuju i rezultati – prihodi SAP-a od Cloud portfolija su u drugom kvartalu 2014. porasli za 39% globalno, a korisnici u regiji su već prepoznali dodatnu vrednost koja im se obezbeđuje kroz SAP Cloud rešenja. U prvoj polovini 2014 imali smo rast u ovom segmentu od čak 400% u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, u Srbiji već imamo ozbiljno interesovanje korisnika i uskoro očekujemo prve investicije.

 

Naši rezultati pokazuju da kompanije, organizacije i državna uprava, ozbiljno investiraju u poslovni softver i rešenja koja doprinose boljem poslovanju i efikasnijem radu. Posebno se to vidi u domenu državne uprave i preduzeća u Srbiji u kojima je u toku modernizacija poslovanja u skladu sa strategijom koju definiše Vlada i gde je SAP-ov poslovni softver pomogao ovaj proces modernizacije.“