Razvoj aplikacija

Besplatna zimska škola programiranja na ITS

Svi srednjoškolci koji vole računare i žele da se bave IT-jem, imaće priliku da ovog zimskog raspusta nauče nešto novo. Zimska škola programiranja, koju organizuju Visoka škola za informacione tehnologije ITS i kompanije LINK group i ComTrade omogućiće im da za samo pet dana dođu do novih IT veština.

Učešće u zimskoj školi je besplatno, a zainteresovani se mogu prijaviti na sledećem linku. Zimska škola programiranja će trajati od 13. do 17. januara, a prijave su do 8. januara. Broj mesta je ograničen na 20 učesnika.

comtrade

Svi koji budu učestvovali u radionici naučiće kako da naprave veb aplikaciju koja je povezana sa bazom podataka, a koriste je fakulteti kada upisuju nove studente.

– Tema naše zimske škole je zanimljiva i bliska đacima. Ne samo da će naučiti kako da kreiraju i unose podatke o kandidatima, nego i da upravljaju podacima, u zavisnosti od potrebe, što će im svakako kasnije biti potrebno za posao – objašnjava Svetlana Anđelić, profesor programiranja na ITS-u, koja će voditi zimsku školu.

Škola je namenjena učenicima IV razreda srednje škole koji pokazuju izuzetno interesovanje za informacione tehnologije, i postigli su dobre rezultate u učenju. Šansu će dobiti i učenici iz škola van Beograda, a očekuje se i veće interesovanje devojaka za IT.

– Naša iskustva sa letnje škole, koju smo održali u avgustu, pokazuju da se sve više devojaka želi da nauči programiranje. Očekujemo da se ovakva situacija ponovi i sada na zimskoj školi, i da broj bude još veći – kaže dr Svetlana Anđelić.

Ne samo da će srednjoškolci moći da steknu nova znanja u atmosferi savremene IT škole kakva je ITS, u moderno opremljenom prostoru, nego će imati jedinstvenu priliku da obiđu i upoznaju se sa poslovnim okruženjem i načinom rada u uspešnoj IT kompaniji kakva je ComTrade.

Leave a Reply