programiranje
Razvoj aplikacija

Codeanywhere – web aplikacija za programiranje dostigla 100.000 korisnika

Jedna od najpopularnijih web aplikacija za programiranje, slavi svog 100.000-tog korisnika te najavljuje nove funkcije i nove mobile verzije koje ce podržavati iste mogućnosti kao i web aplikacija

programiranje

Codeanywhere je dostigao 100.000-og korisnika, ta činjenica nam govori da programeri polako ali sigurno prelaze u Cloud. Codeanywhere je web aplikacija koja  omogućava ne samo da programirate u Oblaku već  omogućava da preuzmete datoteke sa S/FTP servera, Dropboxa ili GitHuba. Uz to, kao jedino multiplatformsko rešenje za programiranje (podržava iOS I Android uredaje), Codeanywhere omogućava da programiranje u pokretu – bilo gde i bilo kad.

“Iskoristili smo način na koji korisnici programiraju na svojim desktop aplikacijama te ih prekopirali Oblak. Ovaj način omogućava korisnicima da se jednostavno prebace sa desktopa na Codeanywhere. Tek kada smo to ostvarili krenuli smo uključivati funkcije koje samo aplikacija u Oblaku može pružiti, te sa ovom prekretnicom uveren sam da je Codeanywhere na pravom putu.” izjavio je suosnivač Codeanywhere-a Ivan Burazin.

Codeanywhere već ima priličan broj funkcija koje se očekuju od desktop aplikacije, ali one koje nedostaju će biti uskoro integrisane . Nove funkcije koje možete očekivati su: potpuno prilagodljiv urednik, terminal podršku i podrška za još više usluga trećih strana, kao sto su Google Drive, Amazon AWS i drugi.

Broj preuzetih mobilnih aplikacija sada se gotovo podudaraju sa brojem novih korisnika, iz tog razloga Codeanywhere uskoro izdaje nove mobilne aplikacije koje će imati sve funkcije kao i internet verzija Codeanywherea.

Za više informacija posjetite našu službenu web stranicu https://codeanywhere.net/

Leave a Reply