Razvoj aplikacija

ComTrade-ova letnja škola programiranja EdIT 2012

ComTrade-ova letnja škola programiranja EdIT (Education for Innovative Thinkers) je započela ciklus edukativnih događaja za 2012. EdIT i ove godine talentovanim stude ntima pruža priliku da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama koje se koriste za razvoj softverskih rešenja.

Celo leto će biti u znaku EdIT škole programiranja, koja već tradicionalno startuje prvog radnog dana u julu mesecu. EdIT je otvorio svoja vrata za polaznike u Kragujevcu, kojima su se ubrzo pridružili i studenti iz Banja Luke (od 9.7.), nedelju dana kasnije polaznici u Beogradu (od 16.7.), a u avgustu i EdIT-ovci iz Ljubljane, Maribora i Sarajeva. Za školu u Kragujevcu pristiglo je čak 55 prijava, a nakon 28 intervjua odabrano je 12 najimpresivnijih učesnika koji su narednih nedelju dana radili na realizaciji softverske aplikacije.

U okviru redovnih aktivnosti škole, polaznici će raditi na projektu “Pokreni Keno igru na Facebook-u” i pokušati da primenom HTML5 tehnologije realizuju poznatu kazino igru i omoguće njeno pokretanje u kontekstu najpopularn ije socijalne mreže na svetu. Zadatak će obuhvatati razvoj osnovnih funkcionalnosti Keno igre, osmišljavanje njenog grafičkog korisničkog interfejsa i njenu integraciju u online okruženje.

Na ovom zadatku, mladi talenti imaće pomoć i podršku iskusnih instruktora i mentora, a u toku EdIT-a u Kragujevcu takođe će biti obrađeni i neki od standardnih aspekata razvoja softverskih rešenja kao i osnove rukovođenja IT projektima.

Leave a Reply