hp-web-inspect
Razvoj aplikacija

HP WebInspect omogućava otkrivanje propusta u web aplikacijama

HP WebInspect imitira potencijalne napade i automatizuje proveru bezbednosti aplikacija

HP predstavlja HP WebInspect 10.0, jedinstveno rešenje za bezbednost aplikacija koje imitira potencijalne napade kroz vođeni proces testiranja, što organizacijama omogućava da razviju bezbednije web aplikacije i servise.

hp-web-inspect

Web aplikacije i dalje imaju značajan broj bezbednosnih propusta. Od 2000. do 2012. godine, dve trećine propusta iskorišćeno je preko weba.(1) Temeljno testiranje bezbednosti aplikacija dokazano sprečava napade pre nego što do njih dođe, ali mnoge organizacije nemaju dovoljno resursa, alata, niti vremena da implementiraju procese za testiranje bezbednosti.

HP WebInspect 10.0 je automatizovano, konfigurabilno rešenje koje dinamički testira web aplikacije i servise, i brzo i precizno identifikuje bezbednosne propuste. Ovo rešenje omogućava upravljanje rezultatima testiranja i kreirane izveštaja za otklanjanje problema u ranim fazama razvojnog procesa. Pored toga, HP WebInspect 10.0 unapređuje razvoj bezbednih aplikacija tako što omogućava deljenje najboljih praksi za zaštitu ključnih tačaka od napada.

“Radi efikasne izrade bezbednih web aplikacija, organizacije moraju da razmišljaju o testiranju na kritične opasnosti od početka razvoja”, rekao je Mike Armistead, potpredsednik i generalni direktor, Enterprise Security Products, Fortify, HP. “HP WebInspect 10.0 omogućava korisnicima da postanu proaktivni u svojim bezbednosnim naporima, umesto da reaguju tek kad se napad dogodi.”

HP WebInspect 10.0 obuhvata novu funkciju za vođeno skeniranje, jedinstven interaktivni proces testiranja zasnovan na tehnici Adaptive Component Recognition koja analizira kompleksne web aplikacije i JavaScript. Vođeno testiranje omogućava prilagođavanje test scenarija specifičnim okruženjima u kojima je teško otkriti probleme se konfiguracijom. Ovo omogućava bolje vođenje kompleksnih scenarija poput detekcije pogrešnog konrigurisanih proxy servera.

HP WebInspect 10.0 obuhvata i unapređenje snimanja radnih procesa kako bi se zabeležile interakcije sa korisnikom, kao i poslovni procesi vezani za testiranu aplikaciju. Novo rešenje je integrisano sa videćim firewall rešenjima za web aplikacije, kao i sa HP TippingPoint sistemom za sprečavanje upada.

Cene i dostupnost

Početna cena za HP WebInspect 10.0 iznosi 1.500 dolara, a licence se izdaju po aplikaciji, na ime korisnika ili po broju istovremenih korisnika.(2)

Leave a Reply