Razvoj aplikacija

Izašla knjiga PHP i MySQL

Knjiga “PHP i MySQL za dinamičke veb sajtove : brzi vizuelni vodič” je nova u izdanju CET-a. Reč je o vodiču kroz svojstva i funkcije jezika PHP i MySQL. Počinje od osnova PHP programskog jezika i programiranja u njemu, a zatim prelazi na projektovanje dinamičkih veb stranica.

U knjizi se iznose osnove MySQL i SQL i prelazi se na osnove projektovanja baza podataka. Obrađuju se i naprednije komande SQL i MySQL-a, kao i obrada u rukovanju greškama. U trećem delu knjige se razmatra korišćenje PHP-a i MySQL kao i tehnike zajedničkog programiranja u cilju razvoja veb aplikacija.

Na samom kraju izlažu se neki primeri projektovanja dinamičkih veb aplikacija, a u dodatku je dat postupak instalacije potrebnog softvera.

Svi koji žele da ovladaju znanjima vezanim za PHP i MySQL i koji žele da uspešno savladaju pravljenje privlačnih i funkcionalnih dinamičkih veb sajtova, kao i da na najlakši način razviju svoje programerske veštine. Knjiga pruža mnogobrojne savete na jednom mestu, a numerisani koraci čitaoca vode kroz svaki zadatak ili problem, uz upotrebu brojnih snimaka ekrana i skriptova kojima se ilustruje svaki korak.

Ova knjiga vam donosi sve što je potrebno da znate kako biste dobili najviše od PHP-a i MySQL-a, vodi vas kroz osnovne zadatke korak po korak, pokazujući vam kako da: napravite čiste i pristupačne dinamičke veb sajtove, sa naprednim izgledom i u skladu sa standardima; razvijete programerske veštine i najbolju potrebnu praksu kako biste izradili privlačne dinamičke veb sajtove uz pomoć HTML oznaka u sprezi sa moćnim funkcijama PHP-a i MySQL-a.

One thought on “Izašla knjiga PHP i MySQL

Leave a Reply