Razvoj aplikacija

Ministar Verbić izazvao učenike da se s njim takmiče u programiranju

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić prisustvovao je obeležavanju manifestacije „Sat programiranja“ (Hour of code) koje je organizovano u kompaniji Microsoft.

ETA 02

U obeležavanje „Sata programiranja“ tom prilikom uključio se veliki broj učenika Matematičke gimnazije kao i učenika koji pohađaju programe Istraživačke stanice Petnica. Obraćajući se ovim učenicima, ministar Verbić naveo je da dobro razume strast učenike koji su učili da pišu kodove i koji se bave programiranjem, jer i sam ima takve afinitete. On je, navodeći da je programiranje veoma važna veština, opisivao svoje prve pokušaje i muke sa programiranjem, dodajući da je sada, zbog nedostatka slobodnog vremena, zapostavio svoj hobi i svoju strast.

ETA 03

Ministar Verbić je na kraju pozvao učenike da se sa njim takmiče u pravljenju programerskog koda, i našalio se kako mu je u ovom trenutku, zbog nedostatka vremena, izazov da napiše dobar kod dužine do 140 znakova, odnosno jednog tvita.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvali su ranije sve osnovne i srednje škole u Srbiji da se prijave za učešće u ovoj globalnoj akciji koja se obeležava od 8. do 14. decembra 2014. godine u 180 zemalja. Manifestacija “Sat programiranja” ima za cilj da demistifikuje pojam programiranja i pokaže kako svako bez obzira na pol ili godine može da nauči osnove programiranja.

Leave a Reply