Razvoj aplikacija

Novom verzijom razvojnih alata AMD podstiče razvoj aplikacija

AMD je danas objavio dostupnost nove verzije AMD Akcelerator Paralelni Procesor (APP) Softverskih Razvojnih Alata (SDK) v2.3 sa punom podrškom za prve AMD Fusion Akceleratorske Procesorske Jedinice (APU-ove), OpenCL™ 1.1 i AMD Radeon™ HD 6900 serije grafiku. AMD APP tehnologija onogućava da AMD GPU-ovi i CPU-uovi zajednički izvršavaju mnnoge računarski veoma zahtevne zadatke brže nego što je to bilo moguće ikada pre korišćenjem samo CPU-a.

AMD Akcelerator Paralelni Procesorski SDK v2.3, prethodno poznat kao ATI Stream SDK, omogućava softverskim programerima da pišu nove aplikacije koje mogu da iskoriste sve prednosti paralelnog procesovanja i snagu heterogenih računarskih platformi, poput onih baziranih na novoj AMD E-Seriji  i C-Seriji APU-ova, koje kombinuju više-jezgarni CPU i DirectX11-sposoban GPU na jednom čipu.

“Kada programeri iskoriste punu snagu paralelnog procesovanja našeg APU dizajna, onda mogu fundamentalno da promene PC iskustvo i da ga učine ne samo bržim nego i da kreiraju nove softverske trendove,” kaže Džon Tejlor (John Taylor), director Klijentskih Proizvoda i Softverskog Marketinga u AMD-u. “U 2008. AMD je bio prva kompanija koja se bavi dizajniranjem procesora, koja je prihvatila OpenCL, i zbog toga smo načinili značajan napredak u inovacijama na polju paralelnog procesovanja. Naša vizija je ostvarena velikom dostupnošću prvih PC-ja pokretanih AMD Fusion APU-ovima.”

“Industrijski standardi poput OpenCL i OpenGL, zajedničkih API-a i alata poput AMD APP biblioteka i SDK, daju programerima aplikacija sveobuhvatno okruženje koje im omogućava da u potpunosti iskoriste maksimalne hardverske performanse i ostvare neverovatno aplikativno iskustvo širom svih platformi,” kaže Džordž Tang (George Tang), Potpredsednik i Generalni Menadžer ArcSoft-ove Video i Kućna Zabava Grupe. “Podržavajući ove otvorene standarde, AMD programerima daje pristup okruženju koje im pomaže da lakše prate najnovije napretke u tehnologijama računarskog hardvera, uključujući AMD-ovu APU tehnologiju.”

Daodatno uz podršku prvim AMD Fusion APU-ovima i OpenCL 1.1, AMD APP SDK v2.3 pruža i unapređene performance izvršavanja i nove matematičke biblioteke za OpenCL.

AMD Razvojni Samit

Unapređenje OpenCL performansi i programibilnosti na AMD platformama je ključna inicijativa za AMD, i ovoga leta, AMD-vo tehničko osoblje, AMD-vi rukovodioci, programeri i partnerske kompanije će se sastati na AMD Fusion Razvojnom Samitu kako bi razgovarali o industrijskim standardima, uključujući i OpenCL, i kako bi istražili najbolje načine optimizacije aplikacija za korišćenje heterogenih računarskih platformi.

Leave a Reply