Razvoj aplikacija

Održan seminar „Uvod u web programiranje poslovnih aplikacija – HTML5/CSS/Javascript“

Seminar je organizovan u saradnji sa konsultantskom kućom „CODINGS FACTORY“ iz Beograda. Prisutne učesnike seminara pozdravili su i zahvalili se na ukazanom poverenju Privrednoj komori Beograda, Dušan Rakić, sekretar Udruženja informatičke delatnosti i Sandra Milenković, rukovodilac Sektora za poslovno obrazovanje.
„Prema analizama konsultantske kuće „Evans Data“, u ovom trenutku u svetu nedostaje 2 miliona stručnjaka za razvoj softvera. Širom sveta radi 16 miliona ljudi ove struke, tako da praktično nema nezaposlenih programera. Upotreba HTML5/CSS/JAVASCRIPT raste izuzetnom brzinom širom sveta, kao i potreba za FrontEnd aplikacijama“, istakao je Rakić.

Svoja iskustva i znanja sa polaznicima je podelio Milan Todorović, predavač sa dvodecenijskim iskustvom u obuci kadrova u oblastima programiranja i upravljanja softverskim projektima. Redovno obučava razvojne timove programera iz firmi kao što su: Banka Intesa, Elektroprivreda Srbije, MDS informatički inženjering i mnoge druge.

„Program seminara namenjen je upravo programerima u drugim tehnologijama koji žele da prošire svoje znanje u pravcu web programiranja, osobama koje žele da se prekvalifikuju za posao programera, početnicima u web programiranju, kao i studentima i diplomcima koji žele da upotpune znanje“, rekao je na početku seminara predavač, Milan Todorović.

Nakon seminara, polaznicima su uručena uverenja o pohađanju seminaru.

Leave a Reply