Razvoj aplikacija

PGI 2014 unapređuje i pojednostavljuje programiranje za računarstvo visokih performansi

PGI, vodeći paket razvojnih alata i paralelnog računarstva visokih performansi, sada ima podršku za najnoviju verziju OpenACC standarda za programiranje na platformama za ubrzavanje.
PGI® 2014 kompajleri i alati uključuju nove mogućnosti za programiranje zahvaljujući nedavno predstavljenim NVIDIA® Tesla® K40 GPU akceleratorima, koristeći verziju 2.0 sa OpenACC programskim standardom za paralelno programiranje.
 pgi
Ključne karakteristike PGI 2014 kompajlera i alata su:
• OpenACC 2.0 karakteristike,
• Nove NVIDIA® CUDA® Fortran ekstenzije,
• Besplatan PGI za OS X.
PGI 2014 kompajleri isporučuju u proseku 75 % brže performanse na najnovijem SPEC® OMP2012 benčmark paketu, u poređenju sa GCC-om koji koristi najnovije AVX višejezgarne Intel i AMD x64 procesore. Dodatne mogućnosti PGI 2014 kompajlera i alata uključuju punu Fortran 2003 podršku, inkrementalne Fortran 2008 karakteristike, ažurirane biblioteke, podršku za najnovije operativne sisteme i svoebuhvatan paket novih i ažuriranih primera kodova i tutorijala.
Za kompletnu listu karakteristika i mogućnosti PGI 2014 kompajlera i alata posetitehttp://www.pgroup.com/support/new_rel.htm.
PGI 2014 je dostupan od danas direktno kod kompanije NVIDIA i kod ovlašćenih distributera. Novim korisnicima je na raspolaganju i besplatna 30-dnevna trajal verzija na www.pgroup.com. Registracija je neophodna.

Leave a Reply