Edit-letnja-skola2
Razvoj aplikacija

Počinje “ComTrade” besplatna letnja škola programiranja na šest lokacija

Kompanija “ComTrade” i ove godine nastavlja sa organizacijom besplatne letnje škole, koja će okupiti više desetina mladih programera iz celog regiona i pružiti im priliku da uče pod nadzorom iskusnih profesionalaca.

Tradicionalno promovisana pod nazivom EdIT (“Education for Innovative Thinkers”), ova manifestacija svake godine privlači veliku pažnju u stručnim krugovima.

“ComTrade” dobija ogroman broj prijava, a na osnovu njih bira učesnike koji će dve nedelje provesti suočavajući se sa realističnim izazovima karakterističnim za profesionalne IT projekte, navedeno je u saopštenju ove kompanije.

Edit-letnja-skola2

Tema EdIT letnje škole u Srbiji ove godine je “Dronom u visine uz pomoć Android uređaja”. Polaznici će imati priliku da svoje sposobnosti u razvoju mobilnih aplikacija primene u veoma praktičnom kontekstu. Zapravo, oni će se baviti razvojem Android aplikacije za upravljanje bespilotnom letelicom.

– Cilj projekta je izrada rešenja koje će hand-held Android uređaj (tablet ili smartphone) pretvoriti u upravljački mehanizam letelice, omogućavajući korisniku da upravlja letelicom iz perspektive pilota.

U Sloveniji su teme letnje škole “Gamification of mobile portal” i “Bodi Smart Bodi Eko”, dok će na EdIT-u u BiH , polaznici učiti razvoj aplikacija sa temama “Gamification in finance and banking” i “Campaign management system”.

Letnje škole u Kragujevcu, Sarajevu, Banjaluci , Mariboru i Ljubljani svoja vrata će otvoriti od 8. do 19. jula, a beogradsko izdanje EdIT-a sledi u periodu od 22. jula do 2. avgusta.

– Sve troškove letnje škole snosi “ComTrade”, pa se tako za učešće mogu prijaviti svi oni koji to zaslužuju, a ne samo oni koji su finansijski najsposobniji – istaknuto je u saopštenju.

Još uvek nije kasno da se pridružite EdIT timu – prijave za ovogodišnju školu u Beogradu i Kragujevcu su u toku i mogu se pronaći na adresi: http://www.comtrade.com/rs/o-nama/karijera/edit/edit-13/prijava/

Broj polaznika je ograničen, a rok za prijavu je 30. jun za EdIT13 u Kragujevcu, i 14. jul za EdIT13 u Beogradu

Više informacija o letnjoj školi EdIT pogledajte na našoj stranici: www.comtrade.rs/edit.

Leave a Reply