Razvoj aplikacija

Samsung Smart TV SDK 5.0 dostupan programerima

SDK 5.0 će omogućiti korisnicima da upravljaju svojim kućnim uređajima sa bilo kog Samsung Smart TV-a. Sa ovim SDK alatom koji omogućava lakše i brže programiranje aplikacija, Samsung će pomoći da se proširi ekosistem aplikacija za Smart TV

Kompanija Samsung Electronics danas je predstavila programerski alat za softver za Smart TV (SDK) 5.0, koji će programerima pružiti alate potrebne za pravljenje aplikacije za Smart TV platformu.

samsung-sdk

Samsungov novi SDK za Smart TV proširio je raspoložive platforme za lakše kreiranje aplikacija i njegove funkcije su značajno poboljšane kako bi se unapredile performanse aplikacija i mogućnosti korišćenja. SDK 5.0 je kompatibilan sa više uređaja u odnosu na prethodnu verziju, a korisnicima pruža mogućnost da kontrolišu svoje kućne uređaje, zajedno sa osvetljenjem, klimatizacijom i frižiderima, jednostavnim korišćenjem Samsung Smart TV aplikacije.

 

„S obzirom na to da se broj članova i broj preuzimanja SDK povećava na godišnjem nivou, veb-sajt Samsung Development Forum postao je jedna od najvećih zajednica programera TV aplikacija na svetu“, izjavio je Jangki Bjun, potpredsednik tima za softverska istraživanja i programiranje u kompaniji Samsung Electronics. „Planiramo da ponudimo raznovrsnije platforme i da poboljšamo okruženje za programiranje kako bismo proširili ekosistem aplikacija za Smart TV.“

 

Nova verzija SDK je osmišljena tako da ispuni prohteve Samsungove zajednice programera kako bi se proširio broj kompatibilnih uređaja. Na taj način Samsung radi na izgradnji bogatijeg ekosistema aplikacija.

 

Među izuzetnim funkcijama Samsungovog novogSDK alata za Smart TV nalazi se Web UI okvir za Samsung Smart TV Kaf (Beta Kasiopeja). Zahvaljujući tom novom softverskom okviru programeri mogu da koriste HTML 5 standarde kako bi lakše stvorili nove aplikacijekorišćenjem sve sofisticiranijih animatorskih efekata i dizajna. Samsung je ujedno prva kompanija u Smart TV sektoru koja koristi PNaCL tehnologiju koja programerima dopuštada kreiraju aplikacije putem različitih Smart TV modela da pri tome ne brinu o kompatibilnosti.

 

Uz to, Samsung je poboljšao funkcije prethodnog modela SDK, uključujući Multi-Screen i IDE u okviru pretraživača. Funkcija Multi-Screen sada omogućava da se aplikacijakoristi na TV-u i mobilnim uređajimaa IDE u pretraživaču dodatno pomaže programiranju aplikacija jer dopušta programerima da rade u okviru veb pretraživača bez potrebe za posebnim oruđem.

Nova verzija SDK 5.0 može da se preuzme na veb-sajtu Samsung Development Forum, http://www.samsungdforum.com/ od 6. januara 2014.

Leave a Reply