EESTEC
Razvoj aplikacija

Srpski studenti pokazali inovativnost na takmičenju u programiranju

U nedelju, 21. aprila, proglašena je najbolja aplikacija na temu socijalnog preduzetništva u okviru studentskog takmičenja „Berkeley & Belgrade: Build the Future“ koje je organizovao beogradski ogranak Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, pri Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u saradnji s kolegama s kalifornijskog Univerziteta Berkli, a pod pokroviteljstvom kompanije youngculture koja je pobednicima obezbedila letnju stručnu praksu.

eestec

Najbolji utisak na žiri ostavio je tim koji čine Robert Žuljević, Sanja Ivkov i Nikola Stojiljković koji su kreirali aplikaciju „TEAMstitution“ sa ciljem da poveže mlade iz različitih oblasti za rad na projektima. Komentarišući pobedničku ideju, Saša Slavnić, član žirija i vodeći Java Arhitekta i Menadžer odeljenja za razvoj mobilnih aplikacija kompanije youngculture, rekao je: „Bilo je lepo videti da su svi učesnici pokazali mnogo inovativnosti, pri čemu se posebno izdvojila pobednička aplikacija. Jedva čekam da vidim kako će se sve prikazane ideje razvijati u budućnosti, jer zaista imaju mnogo potencijala.“

„Izuzetno nam je drago što smo podržali ovo takmičenje koje je pružilo šansu mladim talentima da još tokom studija steknu konkretno iskustvo u projektima. Takođe, verujemo da će učesnicima, u daljem profesionalnom razvoju, koristiti i saveti koje su od nas dobili tokom ovog projekta kao i letnja praksa u našoj kompaniji,“ dodala je Mirjana Parpura Đorđević, HR Menadžer u kompaniji youngculture.

Leave a Reply