Razvoj aplikacija

Uključite se u Evropsku nedelju programiranja!

nedelja kodiranjaEvropska nedelja programiranja (Europe Code Week) obeležava se širom Evrope od 11. do 17. oktobra 2014. To je prilika da se što više učenika, nastavnika i roditelja okupi radi zajedničkog učenja o programiranju, da steknu osnovne veštine iz ove oblasti i učestvuju u aktivnostima koje oslobađaju kreativnost.

Programiranje je presudno za razumevanje načina na koji koristimo računar i sve dostupne alate. Osnovne veštine programiranja će biti potrbne za mnoga zanimanja budućnosti a više od 90 odsto zanimanja u današnje vreme zahteva određana znanja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

cide-week

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozivaju škole i druge organizacije da se uključe u ovu manifestaciju. Tokom Evropske nedelje programiranja u školama se mogu organizovati radionice na kojima će nastavnici koji se bave programiranjem obučavati učenike, kolege, roditelje. Na inicijativu nastavnika, radionice mogu voditi i roditelji koji poznaju programiranje. Skupovi se mogu organizovati i u saradnji sa lokalnim preduzećima i nevladinim organizacijama. Takođe, mogu se organizovati zabavna takmičenja, snimati događaji i podeliti iskustvo preko društvenih mreža i drugih.

Više o događaju pogledajte na http://codeweek.eu/.

Uputstva i materijali se mogu naći na http://events.codeweek.eu/guide/.

Svoj događaj u okviru Nedelje programiranja možete prijaviti na mapi događaja iz oblasti programiranja gde je predviđeno mesto za Srbiju nahttp://events.codeweek.eu.

Druge događaje možete pratiti na Tviteru @codeWeekEU, oznaka: #codeEU

Facebook: codeEU

Leave a Reply