Software

Rešenje SMS4Parking implementirano na Kipru

9. decembra 2010. godine u Nikoziji, glavnom gradu Kipra, uspešno je pušten u rad sistem  SMS4Parking™.

Kompanija PSC, članica PAKOM GRUPE, u saradnji sa vodećim kiparskim IT kompanijama CYTA i ALM Telecom services, u veoma kratkom roku je prilagodila sistem SMS4Parking™ strogim pravilima EU u oblasti regulisanja stacionarnog saobraćaja, kao i kompleksnoj regulativi glavnog grada Kipra u oblasti upravljanja i komercijalne eksploatacije javnih parking prostora.

SMS4Parking™, rešenje u potpunosti razvijeno u Srbiji, funkcionisaće po prvi put na Kipru i u EU kao jedinstveni i potpuno integrisani Parking Menadžment Sistem, kroz koji će se vršiti prodaja i administracija svih vrsta parking karata ( SMS, pretplatne, skretch, parkomat, stanarske, privilegovane… ), kontrola naplate parkinga i prodaje putem mobilnih PDA uređaja (što sprovodi komunalna policija), kao i celokupna administracija u upravljanje svim parking službama u gradu.

PAKOM-ovi kiparski partneri i gradska uprava očekuju da uvođenjem sistema SMS4Parking™ ostvare višestruke koristi, a pre svega značajno podizanje efikasnosti upravljanja i eksploatacije parking delatnosti.

Građani Nikozije dobijaju mogućnost da uslugu parkiranja plate na lak i jednostavan način, uz dodatne pogodnosti koje će biti obezbeđenje najnovijim parking tarifnim sistemom i uvođenjem velikog broja povlašćenih parking karata.

Uvođenje sistema SMS4Parking™ u sve ostale gradove na Kipru planirano je do početka nove turističke sezone, čime će SMS4Parking™ praktično upravljati sa preko 10.000 parking mesta, koja koristi skoro 500.000 automobila.

Leave a Reply