Software

Samsung otvorio softversku laboratoriju u Nišu

Kompanija “Samsung” je, u saradnji sa Visokom tehničkom školom iz Niša, otvorila svoju laboratoriju za izradu softvera za mobilne telefone.

Laboratorija “Samsung Apps” u Nišu, deo je dugoročnog projekta saradnje “Samsunga” i visokoškolskih ustanova u Srbiji.
“Samsung” će stvoriti idealne uslove za učenje kako bi studenti u toku studija bili u mogućnosti da samostalno razvijaju napredne aplikacije za mobilne telefone, a odmah nakon diplomiranja bili u mogućnosti i da se zaposle u struci.

“Samsungova” laboratorija ima devet radnih stanica za studente, tri radne stanice za profesore, multifunkcionalnu površinu za predstavljanje “Samsungovih” proizvoda, projektor, televizor i belu tablu za efikasnije prezentacije i predavanja.

Studentima će predavanja držati predavači iz “Samsunga” koji će u Niš dolaziti na svakih šest do osam sedmica.
Njihov zadatak biće da rade sa studentima na rešavanju aktuelnih programerskih problema i primeni novih “Samsungovih” softverskih rešenja.

Laboratorijom će upravljati Visoka tehnička škola, a “Samsung” će studentima uvek obezbeđivati najnovije telefone, kako bi se u laboratoriji aplikacije uvek testirale na njegovim najnovijim modelima.

Laboratorija će redovno biti u kontaktu sa “Samsungovim” istraživačkim timom.
Studenti Visoke tehničke škole će tokom trajanja studija koristiti operativni sistem “Bada”, kao primer platforme za mobilne telefone.

Leave a Reply