Software

SAP ostvario 26% rasta po osnovu prihoda od softvera u prvom kvartalu

Kompanija SAP saopštila je preliminarne finansijske rezultate za prvi kvartal 2011. godine. Prihod od softvera iznosio je 583 miliona evra, što predstavlja rast od 26% u odnosu na isti period 2010. godine (464 miliona).

Prihod od softvera i sa softverom povezanih usluga iznosi 2,327 milijardi evra, što predstavlja rast od 20% u odnosnu na prva tri meseca 2010. godine (1,947 milijardi). U odnosu na prvi kvartal prošle godine, ostvaren je porast i u profit po odbitku poreza u visini od 4%, kao i u zaradi po akciji od 3%. Prvi kvartal 2011. godine bio je peti uzastopni kvartal u kojem je SAP ostvario dvocifreni rast.

„Naši korisnici prihvataju naše inovacije i strategiju i to stvara tražnju za našim porftolijom proizvoda koji je vodeći u industriji, a koji obuhvata aplikacije, analitiku i kompanijska repešenja za mobilne uređaje. Ostvarili smo dvocifreni rast u svim regionima, profitirajući od rastućeg doprinosa koji su nam u domenu softvera pružili partneri, rekao je Bil Mekdermot, kodirektor SAP-a za ceo svet.

Džim Hageman Snabe, takođe kodirektor SAP-a za ceo svet, izjavio je sledeće: „SAP-ova strategija rasta zasnovana na inovacijama se očigledno isplatila i mi ostajemo sigurni u našu budućnost. Nudimo veliku vrednost našim korisnicima kroz najmodernije poslovno rešenje za upravljanje celokupnim poslovanjem i analitička rešenja u industriji. Dodatno, naše inovacije zasnovane na “in memory”, “on demand” i mobilnim aplikacijama ciljaju nova tržišta na kojima ostvaruju brzu prednost i postaju naša vučna snaga. Inoviramo brže u svim segmentima proizvodnog portfolija i nastavljamo da uvećavamo operativnu efikasnost u kompaniji.”

Za detaljnije informacije o preliminarnim finansijskim rezultatima ostvarenim u prvom kvartalu 2011. godine, posetite:http://www.sap.com/index.epx#/news-reader/index.epx?articleID=15100.

 

Leave a Reply