Software

SAP ponudio poslovna rešenja za mala i srednja preduzeća

Povodom svog drugog rođendana, kompanija SAP West Balkans ćerka firma kompanije SAP, lansirala je SAP Business All-in-One poslovno rešenje najnovije generacije namenjeno  malim  i srednjim preduzećima. „SAP Business All-in-One poslovno rešenje posebno je prilagođeno zahtevima srpskog tržišta, a kreirano je skladu sa zakonskom regulativom koja uređuje poslovanje i finansijsko izveštavanje manjih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Dragan Španović, generalni direktor ”SAP West Balkans” je na konferenciji za medije 25. juna  istakao, da je  ”SAP Business All-in-One” sveobuhvatno poslovno rešenje sa unapred konfigurisanim poslovnim procesima, čime je smanjeno kako vreme potrebno za implementaciju, tako i  trošak same implementacije. Njegovom primenom omogućava se maksimalna optimizacija poslovnih procesa, obezbeđuje kvalitetan uvid u resurse i poslovne operacije, raste sposobnost brze reakcije na tržišne zahteve i izazove ali i ostvaruje apsolutna kontrola nad ukupnim troškovima poslovanja.

Dragan Španović najavio je  i već tradicionalnu poslovnu manifestaciju SAP World Tour 2008, koja će u poslednjoj dekadi septembra među 50 gradova sveta gostovati i u Beogradu. Biće to jedinstvena prilika za menadžere i vlasnike kompanija iz Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana da otkriju nove poslovne ideje, nove strategije i nove mogućnosti, da učestvuju u informativnim prezentacijama i slušaju predavanja i u direktnom kontaktu sa stručnjacima iz kompanije SAP, direktnim korisnicima i SAP partnerima i saznaju kako da koriste savremene tehnologije da bi ostvarili i održali profitabilnost, efikasnost i rast.

Na konferenciji   je rečeno da više od 100 renomiranih kompanija iz ovog regiona  već koristi ili je u procesu implementacije SAP poslovnih rešenja. Čak oko 70% tih preduzeća je upravo iz Srbije. S jedne strane tu su najveći poslovni sistemi kao što su JP „Pošte Srbije“, Naftna industrija Srbije,  Delta, Hemofarm Štada, Sintelon Tarkett i mnogi drugi, a s druge strane, to je i čtav niz srednjih i manjih preduzeća od kojih neka nemaju više od dvadesetak zaposlenih.

Safa Haktanir, generalni direktor kompanije SAP za eCountries u EMEA regionu(Evropa, Bliski istok i Afrika)  istakao je, da je u prvom kvartalu 2008. godine region EMEA, kome pripada i SAP West Balkans d.o.o, nastavio je da bude vodeća snaga u poslovanju kompanije SAP. Posebno je dobro što je SAP u Srbiji prošle godine ostvario rast prometa od oko 30%, rekao je Safa Haktanir.

Leave a Reply