schneider-electric
Software

Schneider Electric StruxureWare for Data Centers rešenje proglašeno najboljim od strane IDC-a

Kompanija Schneider Electric proglašena je od strane IDC- a (International Data Corporation), već drugu godinu za redom, za lidera kada su u pitanju Data Center Infrastructure Management (DCIM).

Istraživačka kompanija IDC nedavno je izašla sa svojom najnovijom analizom tržišta kada su u pitanju data centri. Prema njima, softverska rešenja za regulisanje energetske efikasnosti i bolju iskorišćenost resursa data centara sve više su u tržišnom fokusu i upravo je Schneider Electric StruxureWare for Data Center rešenje proglašeno najboljim u ovom segmentu.

schneider-electric

„Čini se da DCIM softveri dobijaju itekako zasluženu pažnju na tržištu, a to što smo upravo mi već drugu godinu za redom proglašeni da nudimo najbolje StruxureWare Data Center rešenje nam zaista predstavlja radost i težićemo da ostanemo lideri kao i do sada“ – izjavio je Vasilije Kodžopeljić, Direktor sektora – IT business.

IDC MarketScape je alat za upoređivanje međusobnih mogućnosti i tržišne strategije vendora prema parametrima koje IDC smatra za vitalne za uspeh na DCIM tržištu. Evaluacija se sprovodi prema detaljnom okviru i setu parametara koji će uticati na kratkoročni i dugoročni poslovni uspeh.

Prema proceni ICD-a, u narednih nekoliko godina Schneider Electric će biti jedan od glavnih igrača na DCIM tržištu.

Data centar je postrojenje koje se koristi za smeštanje kompjuterskih sistema i prateće opreme, kao što su telekomunikacioni ili storidž sistemi, zajedno sa kompleksnom infrastrukturom koja obezbeđuje nesmetano hlađenje, napajanje i održavanje te mase računara.

Leave a Reply