wms
Software

Sistem za upravljanje skladištem Accellos One WMS

Privredna komora Beograda, Udruženje Informatičke delatnosti i Špica Centar organizovali su 6. juna 2013. godine stručni skup: NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE I TRENDOVI U LANCU SNABDEVANJA. 

Sistem za upravljanje skladištem Accellos One WMS (A1 WMS) koji implementira ŠPICA, najbolje se može opisati kao sprega napredne tehnologije i procesa rukovanja u cilju optimizacije svih skladišnih funkcija. Ti procesi najčešće započinju prijemom robe od dobavljača i završavaju se isporukom robe krajnjem kupcu, a obuhvataju kretanja robe unutar magacina i protok informacija koje se odvijaju tokom tih operacija.

 

wms
Sistem je projektovan tako da omogućava prikupljanje podataka upotrebom mobilnih računara (ručni terminali) i prenos informacija do centralne baze gde se vrši obrada podataka u realnom vremenu. RF interfejs na mobilnom računaru koristi Telnet servis za bežičnu komunikaciju.

Mobilni računari se koriste za izvršavanje i praćenje skladišnih operacija kao što su: prijem robe, prikupljanje robe, kontinualni popis, štampanje nalepnica, interni premeštaj robe, priprema za otpremu i otprema robe, bilo da se operacije izvršavaju sa nivoa tla, bilo korišćenjem viljuškara ili specijalizovanih dizalica za rad u automatizovanim visokoregalnim skladištima.

Leave a Reply