microsoft-logo
Software

Skok vrednosti akcija Microsofta

Cena akcija američke kompanije Majkrosoft skočila je na njujorškoj berzi za devet odsto na vest da će njen generalni direktor Stiv Balmer u narednih 12 meseci napustiti funkciju.

Ovakva promena rukovodstva uvek kasni, ali izgleda da je sada za nju došao pravi trenutak, citirala je pres služba Majkrosofta Balmera.

Kompanija je usvojila novu strategiju i novi organizacioni princip, rekao je on i dodao da je za ostvareneje tih ciljeva firmi potreban novi izvršni direktor.

microsoft-logo

U saopštenju Majkrosofta je istaknuto da je Upravni odbor kompanije formirao posebnu komisiju za imenovanje novog direktora iz firme ili van nje. Na čelu odbora je nezavisni direktor Džon Tomson, a među članovima je i predsednik upravnog odbora i osnivač Bil Gejts.

Indijski dnevnik na engleskom Indian ekspres spekuliše da je jedan od mogućih kandidata za naslednika Stiva Balmera Indijac Satia Nadela, rukovodilac jednog od odeljenja Majkrosofta, koji pokušava da uhvati korak u onlajn i mobilnom računarstvu.

Ostali mogući kandidati su, prema Indian ekspresu, rukovodilac poslovnog razvoja i ukupne strategije Toni Bejts, izvršni direktor operativnih sistema Teri Mierson i glavni operativni direktor poslednjih osam godina Kevin Tarner.

Leave a Reply