Software

SmartDoctor poboljšava grafiku do 25%

Kompanija ASUS, jedan od vodećih poizvođača grafičkih rešenja visokih performansi i inovativnih rešenja na polju grafičkih tehnologija, danas je predstavila novu verziju aplikacije SmartDoctor koja korisnicima omogućava povećanje radnog takta jedinice grafičkog procesora koja je odgovorna za senčenje u 3D okruženjima.

Ovo je prva aplikacija koja omogućava povećanje brzine ovog dela procesora nezavisno od ostatka radnih parametara. Zahvaljujući novoj verziji ove aplikacije korisnici koji poseduju grafičke karte kao što su GF8500GT i GF8600GT mogu očekivati povećanje performansi od 25% i 15%. Nova verzija aplikacije ASUS SmartDoctor biće isporučena zajedno sa svim grafičkim karticama serije NVIDIA GeForce 8 a korisnici koji već poseduju kartice mogu da preuzmu novu verziju sa lokacije: http://support.asus.com.tw/download/download.aspx

Izuzetno povećanje performansi

Jedinstvena arhitektura serije procesora GeForce 8 Series, zasnovana je na koprocesorima koji se dinamički dodeljuju onom zadatku koji je u određenom trenutku najzahtevniji. Zahvaljujući tome povećanje performansi može se realizovati podizanje radnog takta stream procesora. Izvorno, radni taktovi jezgra procesora i koprocesora bili su tesno povezani. Iako je povećanje radnog takta jezgra procesora uticalo i na brzinu korprocesora i ukupne performanse, stepen povećanja performansi bio je ograničen. Zahvaljujući novom ASUS SmartDoctoru, korisnici su sada u prilici da povećaju radni takt koprocesora nezavisno od jezgra procesora što rezultuje u izuzetno velikom povećanje performansi u smanjenje rizika po stabilnost sistema.

Jednosavno povećanje brzine uz pomoć intuitivnog interfejsa

Ranije, korisnici su bili primorani da flešuju vBIOS grafičke kartice kako bi realizovali njen pun potencijal. Međutim ovaj proces donosio je određeni stepen rizika, jer ne stručna promena vBIOS-a može dovesti do trajnog oštećenja grafičke kartice a povlači i gubitak garancije na taj proizvod. Sada, samo nekoliko klikova po aplikaciji ASUS SmartDoctor, donosi drastično povećanje performansi i sve to bez ikakvog rizika po sistem.

Povećanje performansi od 25%

ASUS SmartDoctor eliminiše potrebu za dupli VGA BIOS, nezavisnim softverskim aplikacijama, restartima sistema i promenama BIOS-a grafičke karte, a pri tome korisnici mogu očekivati povećanje performansi od 25% i 15% kod grafičkih kartica zasnovanih na procesorima GF8500GT i GF8600GT. Koprocesor koji se bavi senčenjem kod procesora GF8500GT biće ubrzan do 1458MHz dok će radni takt jezgra ostati na 509MHz – a konačni rezultat u testu 3DMark06 biće čak 2891 – 25% više* u odnosu na bazična podešavanja. Sa druge strane, performanse procesora GF8600GT biće povećane za 15%, dok kod kartica serije EN8600GT TOP, očekuje se povećanje od čak 40%!

GF8500GT – poređenje performansi


GF8600GT – poređenje performansi


Napomena:

*Test konfiguracija

  • MB: P5B Deluxe REV:1.03G BIOS:0804
  • CPU : P4-2.66 GHz/8M Kentsfield-1066
  • Memory : 2048MB( DDR2-Transcend TS128MLQ64V8J 1024M*2)
  • HDD : WD WD1600JS
  • DVD-ROM : ASUS DVD-E616P3
  • Mogućnost ubrzanja zavisi od modela grafičke karte

Leave a Reply