Software

Sofisticirani softver iz servisa AgentCASH menja trgovinu

Ante Kotarac i Saša Šarunić osmislili su sistem AgentCASH koji je već sada odobren u 29 evropskih zemalja uz koji „trgovci uvećavaju promet čak za 35%!“ – kažu ova dva genijalna i nadasve praktična izumitelja.

Suvenirnice, dostave hrane, trgovački putnici, taksisti, iznajmljivači opreme na plaži… Ovo je samo deo delatnosti koje su dosad bile zakinute za deo prihoda jer svoje usluge nisu mogle naplaćivati putem kreditnih i debitnih kartica. No, ovih dana to će se promeniti. Poduzetnici Ante Kotarac i Saša Šarunić osmislili su i licencirali sistem AgentCASH koji je već sada odobren u 29 evropskih zemalja, a pomoću kojeg će svi – od najmanjih do najvećih preduzetnika – moći primati kartice kao sredstvo plaćanja i to po znatno nižim provizijama od onih koje su dosad odobravale banke.

 

Revolucionarnost sistema nije samo u tome; njegova je velika prednost što će se moći instalirati na svaki tablet ili iole pametan telefon te se koristiti i prilikom gotovinskog plaćanja pa će klasične blagajne moći otići u ropotarnicu istorije, a sofisticirani softver koji će pokretati AgentCASH omogućavaće korisnicima detaljno analiziranje i praćenje prometa u realnom vremenu.

BEZ OGRANIČENJA

Samo u prvih godinu dana Splićanin Kotarac i Zagrepčanin Šarunić očekuju nekoliko hiljada korisnika – firmi i radnji iz cele Evrope. Novi će sistem u početku verovatno biti najzanimljiviji baš onim tvrtkama i obrtima kojima banke dosad, zbog premalenog dnevnog prometa, nisu odobravale POS uređaje. Primerice, na splitskoj Rivi ovih je dana u toku blagdanski sajam na kome je moguće kupiti zanimljive rukotvorine, domaće proizvode, popiti kuvano vino… Pitanje je koliko je turista i domaćih slegnulo ramenima i otišlo kada su čuli da ne mogu platiti karticom.

– Prema nekim istraživanjima, promet raste za oko 35 posto kada trgovac ili firma uvedu primanje kartica kao sredstva plaćanja. Male firme i radnje imaju problem jer banke odobravaju POS uređaje samo onima s više od četiri-pet hiljada kuna dnevnog prometa. Kod nas nema takvog ograničenja. Banke naplaćuju proviziju od oko pet posto po transakciji i novac isplaćuju u roku od četrdeset dana, a kod nas novac klijentu stiže za sedam dana uz proviziju od 2,49 posto po transakciji za male firme, dok će ona za veće korisnike biti i manja – oko 1,5 posto po plaćanju – objašnjava prednosti svog sistema splitski poduzetnik Ante Kotarac. No, AgentCASH će biti od koristi i velikim preduzetnicima, pa čak i trgovačkim lancima, jer nudi vrlo detaljno praćenje dnevnog prometa – uživo, te analizu celokupnog financijskog poslovanja firme.

 

Izvor: Jutarnji.hr

Leave a Reply