Software

Softverom do potreba pacijenata

Vršački koncern Hemofarm će znatno unaprediti partnerski odnos sa lekarima, farmaceutima i pacijentima, uvođenjem softverske tehnologije u cilju boljeg prepoznavanja njihovih potreba, rekao je danas izvršni potpredsednik koncerna Vladimir Babić.

To je rezultat saradnje sa slovenačkom kompanijom SRC SI, koja je osmislila softversku tehnologiju za sva tržišta na kojima koncern posluje, na zapadnom Balkanu, u Rusiji, Africi (…) i Srbiji, rekao je Babić na konferenciji za novinare, povodom potpisivanja ugovora sa tim partnerom.

Nova rešenja treba da budu ugrađena u narednih 18 meseci, čime će lekarima i farmaceutima biti omogućeno da u svakom trenutku dobiju pravovremenu informaciju o aktuelnim terapijskim metodama kao i o potrebama pacijenata za postojećim ili novim lekovima, rečeno je na skupu.

Time će Hemofarm formirati detaljnu bazu podataka o klijentima i kroz lakšu komunikaciju moći će da sagleda njihove potrebe za edukacijom u usavršavanjem, naglasili su učesnici skupa.

Oni su kazali da je krajnji cilj projekta očuvanje zdravlja stanovništva kroz unapređenje proizvodnje lekova vrhunskog kvaliteta u skladu sa najnovijim trendovima.

Konferenciji su prisustvovali izvršni direktor kompanije SRC SI Aleš Hvala i direktor predstavništva te kompanije u Srbiji Relja Mirović, kome je povodom potpisivanja i ugovora o sponzorstvu vršačkog košarkaškog kluba “Hemofarm STADA” uručen klupski dres.

Leave a Reply