Software

Softverska kompanija Gowi ostvarila izvoz vredan 2 miliona funti

Softverska kompanija Gowi, dobitnik SIEPA priznanja Izvoznik 2009. godine, prošle nedelje je proslavila 10 godina uspešnog poslovanja na inostranom i domaćem tržištu. Proslavi su osim zaposlenih prisustvovali i dugogodišnji klijenati i partneri iz Velike Britanije, Nemačke, Irske i Srbije koji su lideri u domenu svog poslovanja, u  oblastima: osiguranja, finansija, izdavastva, HR, edukacije …

Izvršni direktori, više od 20 kompanija iz inostranstva, su svojim prisustvom ukazali poštovanje i spremnost za širenje saradnje s GOWI kompanijom. Tokom posete održan je niz sastanaka sa pojedinim predstavnicima kompanija, a sa nekim od klijenata su najavljeni novi ugovori u vrednosti većoj od 2 miliona evra.

Gowi klijenti su se saglasili da vrednost koju dobijaju u saradnji sa GOWI timom jeste u tome što se projekti  isporučuju na vreme u okviru definisanih budžeta i sa očekivanim kvalitetom, ali da je glavna snaga i razlog zasto toliko godina saradjuju s GOWI kompanijom to što su sa članovima tima tokom vremena izgradili odnos koji je zasnovan na brizi, poverenju, kredibilitetu, poštovanju, odgovornosti i dobroj komunikaciji.

Istakli su da u današnje vreme oštre konkurencije, outsourcing model ne znači samo smanjenje troškova razvoja, već da je to strateška odluka koja podrazumeva poveravanje sopstvene investicije odabranom outsourcing parteru.  Naglasili su da je u svetlu ove priče vrlo važno napraviti dobar izbor i naći kompaniju koja će vas pratiti na putu ka daljem razvoju biznisa te da su oni izuzetno zadovoljni što su u GOWI kompaniji našli takvog partnera.

Generalni direktor engleske kompanije Abacus e media (www.abacusemedia.com) , gospodin Steve Faigen, je istakao da je u prethodnom periodu Gowi timu između ostalih projekata, poverio i investiciju u vrednosti od skoro 0,5 miliona funti koja je podrazumevala razvoj nove verzije proizvoda Recruit (on line rešenja koje u potpunosti optimizuje proces zaposljavanja u javnom sektoru u Velikoj Britaniji) i da danas sa zadovoljstvom moze da kaze da je zahvaljujuci znanju, posvecenosti i podršci članova GOWI tima ovaj softver koristi značajan broj County Council-a u Velikoj Britaniji (Devon County Council, Oxfordshire County Council i mnogi drugi).

Gospodin Feigen je naglasio da ono što izdvaja GOWI kompaniju u odnosu na konkureciju jeste ”spremnost da saslušaju i razumeju naše poslovne potrebe i da ponude rešenja koja u potpunosti podrzavaju naše strateške ciljeve. „

Generalna direktorka kompanije Gowi Danijela Stojadinović je u svom izlaganju istakla da „u biznisu kao i u životu uspeh u mnogome zavisi od ljudi kojima ste okruženi i načina na koji s njima komunicirate.

‘’Priča o Gowi-u je priča o poverenju, brizi, timskom radu, posvećenosti, izazovu, ali isto tako o o prijateljstvu, porodici I dugoročnoj saradnji.  Upravo zahvaljujući svim zaposlenima kao i klijentima i partnerima koje smo stekli tokom protekle decenije smo uspeli da stignemo do ove tacke koja za nas predstavlja pocetak nove dekade u kojoj planiramo dalji razvoj i uspeh. U narednom periodu nam je namera da svoja znanja i iskustva stečena u radu sa klijentima iz inostranstva prenesemo i domaćem tržištu“, zaključila je gđa. Stojadinović.

Leave a Reply