assecco
Software

Softverska tehnologija podrška finansijskoj i monetarnoj politici protiv krize

Korišćenje naprednih IT tehnologija direktno pomaže prevazilaženju krize i smanjenju troškova finansijkog i javnog sektora, utiče na smanjivanje nezaposlenosti, brže i efikasnije poslovanje i smanjivanje nelikvidnosti, izneo je na samitu ministara i guvernera u Bečićima Miodrag Mirčetić, predsednik UO kompanije Aseko SEE (Asseco SEE), regionalnog lidera iz oblasti informacionih tehnologija. Lideri finansijske i monetarne politike zemalja regiona, odnosno ministri finansija i guverneri, na samitu koji je organizovao nedeljnik NIN, razmenili su iskustva o stabilizaciji javnih finansija i monetarnoj politici kao poluzi za izlazak iz krize.

assecco

„Stalni razvoj i rad na unapređenju novih rešenja IT tehnologije znatno smanjuju troškove poslovanja, što je prioritet za izlazak iz ekonomske krize,“ izjavio je Miodrag Mirčetić, predsednik UO Aseko SEE Srbija (Asseco SEE) i dodao „Kao regionalni lider i deo grupacije koja je jedna od najvećih IT kompanija u Evropi, Aseko SEE ima značajan doprinos u razvoju rešenja i sistema u bankarskom sektoru, jednom od tehnički najzahtevnijih, a takođe uspešno realizujemo projekte za državu i javnu upravu“.

Na samitu su učestvovali guverneri i ministri iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Kosova i Albanije ili njihovi zamenici, kao i visoki predstavnici najvažnijih međunarodnih finansijskih institucija.

Nedeljnik NIN ovaj samit organizuje drugu godinu za redom, uz pomoć i podršku crnogorskih institucija i uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva finansija Crne Gore.

Leave a Reply