Software

Softversko rešenje za javni sektor ASEPA nagrađeno na prestižnom sajmu u SAD

Softver ASEPA, koji su razvili srpski inženjeri kompanije Aseko SEE (Asseco SEE) i koji je trenutno jedno od najsveobuhvatnijih sistemskih rešenja za upravljanje dokumentima u javnom sektoru, dobio je nagradu za najinovativniji softver na prestižnom IT sajmu u Las Vegasu, koji organizuje vodeća svetska kompanija za čuvanje podataka EMC. ASEPA se u Srbiji već uspešno primenjuje u Republičkoj agenciji za telekomunikacije (RATEL), a očekuje se izvoz ovog sofisticiranog rešenja u zemlje regiona, kao i u druge evropske i svetske zemlje.      

 

„Da bismo razvili efikasno softversko rešenje za upravljanje dokumentima u javnom sektoru, morali smo da pratimo najsavremenije globalne prakse u ovoj oblasti, ali i da prepoznamo realne potrebe i zahteve na lokalnom nivou. Posebnu pažnju posvetili smo prilagođavanju standardima koji se primenjuju u Evropskoj uniji, imajući u vidu da se Srbija nalazi u procesu evropskih integracija“, rekao je Vladan Atanasijević, član UO Aseko SEE Srbija i dodao da je „ova nagrada veliko priznanje za sve srpske inženjere koji su radili na razvoju softvera ASEPA, ali i celokupnoj srpskoj IT industriji, čiji je doprinos srpskoj ekonomiji sve veći, iz godine u godinu.“

Award

„Prave inovacije u upravljanju sadržajem transformišu industriju i poslovne procese, i donose značajne pogodnosti našim globalnim klijentima i njihovom poslovanju,” rekao je Majkl Kan (Michael Kan), direktor Channels and Alliances for EMEA za EMC’s Information Intelligence Group, i dodao „Kompanija Assseco SEE pokazala je značajnu vrednost našim klijentima i izuzetnu posvećenost. Zadovoljstvo nam je da ih prepoznamo kao inovatore i cenjene partnere”.

 

Zahvaljujući rešenju ASEPA, svi korisnici mogu brzo i jednostavno da putem interneta pristupe svim uslugama, a komunikacija sa institucijom javnog sektora olakšana je, bez obzira na kanal komunikacije. Radni procesi u potpunosti su automatizovani, zahtevaju manje ljudskog rada i samim tim su i jeftiniji, uz istovremeno podizanje obima i klvaliteta usluge. Efikasnost i bezbednost čuvanja dokumenata takođe su značajno povećani upotrebom ovog rešenja.

 

Rešenje ASEPA u potpunosti je usklađeno sa principima e-države, čiji su glavni ciljevi brže i efikasnije funkcionisanje javne uprave. Procenjuje se da trenutno 840 hiljada građana koristi elektronske servise, a smatra se da će država postati elektronska, kada promeni suštinu svoje administracije. Kao jedino merilo da je neka institucija napravila napredak prema svetskim standardima jeste svakodnevna upotreba elektronskih servisa. Uvođenje E-države ne može da bude projekat samo jedne institucije, već je neophodno uključivanje većeg broja institucija, te da je trenutno problem što nema koordiniranog rada institucija kako bi se efikasnije stiglo do rezultata.

 

One thought on “Softversko rešenje za javni sektor ASEPA nagrađeno na prestižnom sajmu u SAD

  1. Аца

    Ако им је софтвер као онај Пексим за е-банк, јао си га будућим корисницима.

Leave a Reply