Software

Sophos AntiVirus softveru nagrada VB100

Sophos, jedan od lidera na svetskom tržištu u IT sigurnosti i kontroli, objavio je da je njegovo rešenje Sophos Anti-Virus 7.0 nagrađeno sa VB100 nagradom. Rezultati testiranja ovog proizvoda, objavljeni su u februarskom izdanju Virus Bulletin magazina. Za dobijanje prestižne VB100 nagrade po čak 40-i put, zaslužna je sposobnost ovog rešenja da 100% otkrije još nepoznate viruse.

Virus Bulletin je testirao 27 različitih anti-virusnih proizvoda i to u kategorijama stope otkrivanja, broj lažnih pozitiva i brzine skeniranja na Windows Server 2003 platformi. Sophos je uspešno detektovao sve poznate ali i nepoznate viruse, bez lažnih pozitiva čime je i nadmašio ostale proizvođače sličnih proizvoda.

In-the-wild:100.00%
In-the-wild (on-access): 100.00%
File infector:100.00%
Worms and bots:100.00%
DOS:100.00%
False positives:0

“Sve čestitke Sophos-u za osvajanje VB100 nagrade po četrdeseti put,” izjavio je John Hawes, tehnički konsultant za Virus Bulletin. “Instalacija i konfigurisanje Sophos-ovog proizvoda je prošla bez ikakvih problema i demonstrirala je izvanrednu brzinu skeniranja sa default podešavanjem. Ostvarena je stoprocentna detekcija čitave kolekcije virusa na slobodi, i zbog tih rezultata, s pravom dobija još jednu VB100 nagradu.”

Nešto više o Virus Bulletin-u i testiranju možete pogledati na sajtu www.virusbtn.com.

Leave a Reply