Software

Sophos dobio VB100 nagradu za Windows Server 2003 zaštitu

Virus Bulletin Magazin je objavio svoju najnoviju ediciju sa glavnom temom uspešne konferencije održane u Vankuveru. U novoj ediciji možete pogledati i rezultate najnovije sprovedenih komparativnih testova anti-malverskih proizvoda.

Virus Bulletin je testirao 38 proizvoda različitih vendora, testirajući njihovu sposobnost da detektuju 100% virusa na slobodi bez lažnih upozorenja. Svi proizvodi su testirani na Windows Server 2003 platformi.

Virus Bulletin nije izabrao najnoviju verziju ovog Microsoft proizvoda. Prema navodima Virus Bulletin-a, odlučili su se za ovu verziju proizvoda zato što se “i dalje nalazi u širokoj upotrebi i zbog njegove relativne zrelosti, stabilnosti i pouzdanih performansi.”

Sophos Endpoint Security and Control 9.5 je na testu pokazao dobre rezultate i dobio je prestižnu VB100 nagradu za detektovanje svih virusa na slobodi, kako po zahtevu tako i na osnovu on-access moda. Sve detekcije malvera su zabeležene bez lažnih prijava.

Iskusni tim Virus Bulletin-a za testiranje je takođe utvrdio da je Sophos dostigao perfektan 100% rezultat protiv polimorfnog malvera. Ovim je Sophos-ovo rešenje nadmašilo ostale proizvode koji su bili testirani i koji nisu uspeli da prođu test.

Ukoliko ste pretplaćeni za VB detaljni izveštaj oktobarskog testiranja možete pogledati na zvaničnom sajtu – izveštaj testiranja.

Leave a Reply