Software

Sophos Endpoint Security rešenje verifikovano kao Citrix Ready

Sredinom maja meseca, u Bostonu, potvrđeno je da je Sophos Endpoint Security and Control rešenje verifikovano kao Citrix Ready®. Citrix Ready program pomaže klijentima da identifikuju rešenja koja su preporučena za poboljšanje virtualizacije, networking-a i “cloud computing” rešenja od Citrix-a. Sophos je uspešno završio rigorozni verifikacioni proces kako bi se omogućila kompatibilnost sa Citrix Receiver™, i tako potvrdila zajednička kompatibilnost rešenja.

Prema istraživanju sprovedenom od strane Forrester Research prošle jeseni, dobijeni su rezultati da kompanije smatraju potrošnju (consumerization) najvećim IT rizikom među novim trendovima i tehnologijama*. Steve Munford, generalni direktor Sophos-a, nedavno je razgovarao sa Forbes u vezi ovog trenda s obzirom da je kompanija razvila nove, inovativne mogućnosti zaštite kako bi pomogli kompanijama da se lakše i bezbednije prilagode novim modelima rada u IT-ju.

Citrix Ready program omogućava klijentima da identifikuju komplementarene proizvode i rešenja koje će uveličati Citrix okruženja. Klijenti mogu biti sigurni da je Sophos Endpoint Security and Control uspešno završio seriju Citrix-ovih testova, i da efikasno radi sa Citrix Receiver na Windows operativnom sistemu.

Sophos Endpoint Security and Control predstavlja jedinstveno rešenje koje sadrži anti-virus i anti-spyware zaštitu, client firewall, DLP (sprečavanje curenja podataka), kontrolu aplikacija i NAC (kontrola pristupa mreži), i koje na taj način obezbeđuje najbolju preventivnu endpoint zaštitu i zaštitu podataka. Kroz korišćenje jedne jedinstvene licence imate mogućnost zaštite računara pod Windows, Mac, Linux, UNIX ili drugim ne-Windows platformama, bez potrebe za posebnim licenciranjem na osnovu druge platforme koja se koristi. Sophos je proširio svoju podršku tako što je uključio rešenja za virtualizaciju poput Citrix Receiver-a.

“Zadovoljstvo nam je što smo deo Citrix Ready programa i što smo postali provereni vendor za zaštitu Citrix klijenata,” izjavio je Rainer Gawlick, direktor marketinga za Sophos. “Naši ciljevi su da optimizujemo uspeh primene Citrix virtualizacije, obezbeđujući najbolju zaštitu i podršku u svojoj klasi. Potvrda kompatibilnosti je odličan prvi korak u daljoj saradnji.”

Poslušajte Sophos podkast: “Is virtualization a new channel for data loss?”

Leave a Reply