Software

Sophos naspram Symantec, McAfee i Trend Micro anti-virus softvera

Sophos Endpoint Security rešenje je testirano od strane Cascadia Labs-a uz McAfee, Symnantec i Trend Micro rešenje za zaštitu računara i podataka. Na ovom testiranju, Sophos Endpoint Security je dobilo četiri od mogućih pet zvezdica i time je nadmašilo ostale testirane proizvode. Sophos Endpoint Security and Data Protection 9.0 je prepoznato rešenje kao jedino endpoint sigurnosno rešenje koje omogućava integrisano sprečavanje gubitka podataka.

Nezavisni tester proizvoda, Cascadia Labs, je uporedilo četiri vodeća endpoint security rešenja koja mogu da se nađu na tržištu za velike poslovne organizacije: McAfee Total Protection for Enterprise, Sophos Endpoint Security and Data Protection, Symantec Endpoint Protection 11.0 i Trend Micro Office Scan 10.

Sophos je nadmašio Symantec, McAfee iTrend Micro rešenja u tri od šest kategorija tj. u zaštiti podataka, performansama i kategoriji pružanja tehničke podrške. Rezultati su bili podjednaki sa rešenjem Symantec-a u kategoriji instalacije i konfiguracije kao i u kategoriji polisa i upravaljanja. Kao najslabiji proizvod u kategoriji visibility and threat awareness se pronašao Trend Micro.

Efikasnost endpoint security rešenja se ogledala u tome što rešenje prilikom otkrivanja pretnji ne ugrožava korisničku produktivnost. Cascadia Labs je merila vreme skeniranja svakog proizvoda i to skeniranja fajlova on-access, on-demand i koliko je potrebno vremena za otvaranje velikih PowerPoint fajlova. Sophos se pokazao kao brže rešenje od Symantec, McAfee i Trend Micro, i pokazao se kao odličan u low-memory situacijama. McAfee je bio dosta sporiji od drugih proizvoda što možete pogledati na grafičkom prikazu rezultata testiranja:

Tokom testiranja, Cascadia je utvrdila da su vendori izabrali da load-uju njihova endpoint security rešenja u različita vremena boot procesa, tako da je to pravilo poteškoće u komparativnom merenju boot vremena. Test je utvrdio da McAfee i Trend rešenje nisu primetili “pretnje” za fajlove postavljene tokom testiranja tokom boot up-a.

Cascadia Labs je napravila nekoliko poziva ka vendorskim kompanijama kako bi procenila njihove mogućnosti rešavanja potencijalnih problema tokom instalacije i konfiguracije rešenja. Sophos se pokazao kao lider u ovoj kategoriji jer je vreme pružanja potrebnih informacija i odgovora na teška pitanja bilo znatno kraće.

“Tehnička podrška Sophosa je bila veoma dobra—najbolja koju smo iskusili tokom ovog testiranja. Susreli smo se sa kratkim vremenom čekanja, nismo imali problema sa gatekeepers kao kod drugih kompanija, i brzo smo dobili odgovore na naša pitanja.”

Zaštita podataka je na vrhu brige o sigurnosti i fokusirana je na rastući broj državnih i industrijskih regulacija. Cascadia je ocenila integrisane device control and data loss prevention sposobnosti svakog vendora. Sophos Endpoint Security and Data Protection se pokazao kao jedini proizvod koji je obuhvatao data monitoring sposobnosti i device control. Symantec, McAfee i Trend Micro poseduju odgovor na ova pitanja ali u zasebnim proizvodima koje treba pojedinačno kupiti, podesiti i održavati.

Pogledajte detaljno izveštaj Cascadia Labs na testiranju Endpoint Security rešenja.

Leave a Reply