Mobile · Software

Sophos preuzeo DIALOGS sa ciljem pružanja kompletnog rešenja za zaštitu mobilnih uređaja

Kompanija Sophos je danas objavila da je sklopila finalni sporazum za pripajanje kompanije DIALOGS kompaniji Sophos. DIALOGS je privatna kompanija sa sedištem u Nemačkoj za pružanje rešenja za upravljanje mobilnim uređajima koja poseduje dvadesetogodišnje iskustvo na ovom polju. Do sada je imala vodeću ulogu u Evropi kao MDM (mobile device management) provajder. Među poznatim korisnicima usluga ove kompanije su svakako BMW AG, Daimler AG, Siemens AG i ThyssenKrupp. Ovo pripajanje ima za cilj učvršćivanje liderske pozicije Sophos-a u pružanju Enterprise mobile zaštite.

Povećana upotreba smartphone i tablet uređaja predstavlja veliki pomak u načinu na koji ljudi i preduzeća danas rade i sarađuju. Tim povodom, zaposleni u IT sektoru u preduzećima svih veličina, svakodnevno se suočavaju sa novim izazovima i rizicima kada se bave rukovanjem i osiguravanjem poslovnih i ličnih uređaja. Kombinacijom sve šire upotrebe aplikacija i straha od gubitka ili krađe uređaja, pojačala se važnost zaštite podataka na mobilnim uređajima.

Sophos Mobile Control je nagrađivano rešenje dizajnirano za jednostavnu i brzu zaštitu, nadgledanje i kontrolu mobilnih uređaja. Kao glavna briga korisnika mobilnih uređaja jeste siguran pristup korporativnim podacima što je i omogućeno kroz kombinaciju Sophos enkripcije i DIALOGS-ovog SaaS-bazirane tehnologije upravljanja mobilnim uređajima. DIALOGS je ponudio MDM rešenje, smartMan, koji se već nalazi kao osnova Sophos Mobile Control rešenja. U ovoj kombinaciji je integrisan u Sophos UTM-baziranom (Unified Threat Management) paketu. Dodatno, obzirom da je DIALOGS nudio usluge brže i pouzdanije mobilne komunikacije, kompanija Sophos se obavezala da će nastaviti da i dalje podržava ove usluge.

“Uzbuđeni smo što smo se pridružili lideru na polju sigurnosti sa davanjem našeg doprinosa u zaštiti mobilnih uređaja,” izjavio je Frank Zimmermann, suosnivač kompanije DIALOGS. “Naša komplementarna ekspertiza će ojačati Sophosov razvojni tim za ove uređaje, rezultirajući u bržoj i kvalitetnijoj ponudi za zaštitu.”

Leave a Reply