Software

Sophos preuzeo Utimaco Software

Sophos Plc (“Sophos”), globalni lider u pružanju sigurnosnih rešenja za endpoint korisnike, danas je objavila da je otkupila više od 75% Utimaco akcijskog kapitala i tako preuzela kompaniju Utimaco Safeware AG (“Utimaco”) na Frankfurtskoj berzi.

“Utimaco je globalni lider u zaštiti podataka za enterprise korisnike, tako da naše dve kompanije, dobro pozicionirane u zaštiti korisničkih informacija i zaštiti endpoint korisnika kako do eksternih tako i od internih pretnji samo podiže sigurnost na najviši nivo,” izjavio je Steve Munford, CEO Sophos-a. “I klijenti i partneri i jedne i druge kompanije sa oduševljenjem su kroz prezentovanu strategiju uvideli koliko će ovo ujedinjenje doprineti i ojačati obe kompanije.”

Utimaco će biti baza nove poslovne jedinice unutar Sophos-a, fokusirana na zaštitu podataka. Utimaco će biti pod upravom Martin Wuelfert-a koji je CEO za Utimaco, koji će imati zaduženje da sprovede misiju zaštite klijenata od namernih i ne namernih gubitaka poverljivih podataka. Martin Wuelfert, CEO za Utimaco je izjavio: “Mi vidimo da kombinacija dva priznata lidera u svojoj industriji predstavljaju i te kako dobru vest za naše klijente. Kombinujući inovativne proizvode naši kompanija, razvojne kapacitete, globalnu prodaju, marketing kapacitet, podršku… samo postavljamo novi izazov za sve koji se nalaze u industriji zaštite.”

Sophos-Utimaco partnerstvo je ujedinilo bogatstvo iskustva zaštite, kombinujući enkripciju, endpoint zaštitu i ekspertizu network access kontrole. Nagrađivani proizvodi kompanija Sophos i Utimaco već se koriste u zaštiti informacija – blokiraju malver kreiran od strane kriminalaca kojim bi stekli finansijsku dobit i štite od enkripcije podataka kako ne bi bile izložene ne autorizovanim osobama. Ujedinjavanjem ove dve mere sigurnosti “pod istim krovom”, omogućava lakše upravljanje danas, u mnoštvu kompleksnih pretnji. Ovako će se moći ostvariti zaštita, jaka podrška i brži povrat uložene investicije, preko jedne kompanije.

Leave a Reply