Software

Sophos SafeGuard Disk Encryption sada dostupna i za MacBooks i Mac-ove u zaštiti poverljivih informacija

Početkom avgusta meseca, britanska kompanija za IT sigurnost i zaštitu podataka, Sophos, objavila je novi dodatak rešenjima iz porodice za zaštitu – Sophos SafeGuard Disk Encryption za Mac. Upravo ovaj dodatak štiti od nedozvoljenog pristupa informacijama koje su privatnog ili poverljivog karaktera na MacBook i Mac uređajima.

Kao i PC korisnici, tako i Mac korisnici čuvaju poverljive podatke na svojim računarima, poput kompanijskih podataka, personalnih identifikacionih podatka (PII) kao što su broj socijalnog osiguranja, kreditne i debitne kartice, datumi rođenja, i razne druge finansijske informacije. Međutim, podaci čuvani na Mac računarima česno ne sadrže visoki nivo zaštite kao kod PC računara, a svakako je zabeleženo povećano korišćenje Mac računara*

Gubitak poverljivih podataka PII ima veoma negativne posledice. Ukoliko nekriptovani podaci dođu u pogrešne ruke – sajberkriminalaca, nezadovoljnih zaposlenika ili konkurenata – moglo bi biti pogubno za poslovanje. Mnoge organizacije zahtevaju usklađivanje sa velikim brojem regulacija i standarda kako bi zaštitili PII.

Sa dodatkom Sophos SafeGuard Disk Encryption za Mac SafeGuard familiji – koja uključujeSafeGuard EnterpriseSafeGuard Easy – klijenti će imati mogućnost da jednostavno zaštite i ojačaju postojeći zaštititu podataka na MacBook-u ili na miksu od nekoliko desetina Mac i Windows PC i laptop računara.

Preuzmite besplatnu probnu verziju Sophos SafeGuard Disk Encryption for Mac rešenja –http://www.sophos.com/products/enterprise/encryption/disk-encryption-for-mac/.

Leave a Reply