Događaji · Software

Sophos Security Day – Security made simple!

Novosadska kompanija Smart i britanska kompanija Sophos Plc nastavljaju sa tradicijom organizovanja Security seminara. Beograd je 5. juna bio domaćin ovog besplatnog jednodnevnog seminara pod nazivom Sophos Security Day. Hotel Falkensteiner ****S je bio mesto na kojem su se pronašli svi oni koji su imali nešto da pitaju na polju zaštite podataka, računara, mobilnih uređaja i mreža, kao i stručnjaci koji su na ta pitanja mogli da daju odgovore.

 

Da bezbednost predstavlja aktuelnu temu pokazuje i veliko interesovanje i prisustvo od preko 100 učesnika seminara, kako iz javnog tako i iz privatnog sektora. Učesnici su kroz interaktivna predavanja i razgovore sa stručnjacima iz Sophos-a i Smart-a, dobili smernice za najbolju moguću zaštitu za svoje najvažnije resurse u kompanijama.

sophos

Dragan Desnica iz kompanije Smart d.o.o.  je prisutne upoznao sa Sophos Complete Security rešenjem koje obezbeđuje svaki deo poslovnog okruženja, od Endpoint zaštite, mrežne zaštite, zaštita podataka, Email i Web zaštite, do Mobile zaštite. Zatim je Jorn Lutters, Pre-Sales Engineer u Sophos-u, na veoma zanimljiv način predstavio “Kompletnu mrežnu sigurnost u jednom uređaju” preko rešenja Sophos Unified Threat Management – UTM.

Iz partnerske kompanije ASG Real Security iz Skoplja (koja je dobila nagradu „Sophos najbolji novi partner“ za prethodnu godinu), gdin. Nikolaj Zaljesov je predstavio „Managed IT Security“ iz najbolje prakse. Peter Scondro, Sophos Pre-Sales Engineer, je dao detaljne informacije o „Enduser zaštiti – Endpoint & Mobile“.

Seminar je završen predstavljanjem praktičnih prikaza opasnosti modernog internet doba kroz Social engineering. Prezentaciju je održao gost iz kompanije Semos Education, iz Makedonije, gdin. Mane Piperevski, Certified Ethical Hacker.

Leave a Reply