Software

SPSS-ov softver za analizu teksta smanjuje odliv korisnika za više od 50%

Nove smernice za SPSS-ovu dubinsku analizu teksta sadrže najbolja iskustva iz prakse namenjena kompanijama i ustanovama koje žele da otkriju skrivenu vrednost nestrukturiranih podataka

SPSS Inc. vodeći globalni dobavljač programske opreme i rešenja za analitiku planiranja, nedavno je objavio da je Nucleus Research, vodeća kompanija za ispitivanje IT tržišta, utvrdila da SPSS-ova tehnologija dubinske analize teksta, kada se pravilno primini u sklopu sveobuhvatne strategije postizanja zadovoljstva korisnika, smanjuje odliv korisnika za više od 50 posto. Nucleus Research utvrdio je i da funkcija dubinske analize teksta povećava produktivnost analitičara za čak 50 posto.

Zaključci su izneseni u dokumentu “Guidebook: SPSS Text Mining” (Smernice za SPSS-ovu dubinsku analizu teksta), u kom su navedena najvažnija najbolja iskustva iz prakse, greške koje valja izbegavati i saveti za precizno prilagođavanje pomoću kojih firme i ustanove mogu u svoje analize da integrišu dubinsku analizu teksta i tako bolje razumeju pravilnosti u ponašanju i stavovima klijenata, te da donose bolje poslovne odluke.

Specijalni softver SPSS Text Mining for Clementine 12.0 kompanijam i ustanovama pruža jedinstvenu prednost u obliku mogućnosti izvlačenja ključnih koncepcija, osećaja i odnosa zabeleženih na raznim jezicima iz tekst ili “nestrukturiranih” podataka, npr. e-pošte, beleški iz call-centara, blogova, RSS izvora sadržaja i anketa. Korisnici iz tih kanala mogu jednostavno da izvuku dodatna znanja i važna predviđanja te tako smanje odliv klijenata, poboljšaju produktivnost, otkriju prevare i maksimiziraju rezultate marketinških kampanja.

Leave a Reply