microsoft-logo
Software

Srbija potpisala ugovor sa Microsoft-om

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i direktor Majkrosofta Stiv Balmer potpisali su u subotu u Sijetlu ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će Srbija koristiti u državnoj administraciji.

“Očekujemo isto tako uspešne sastanke i sa drugim kompanijama, od Intela i Epla pa nadalje, do sastanaka u Vašingtonu, gde očekujemo da ćemo imati razgovore sa najvišim američkim predstavnicima u Stejt departmentu i predsedničkoj administraciji”, rekao je Dačić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

microsoft-logo

Prema njegovim rečima, Majkrosoftovi servisi mogu da se koriste “najviše u obrazovanju i oblasti elektronske uprave”, a potpisani sporazum otvara mogućnost i za zajedničko osnivanje razvojnih centara ove kompanije u Srbiji.

On je dodao da je Majkrosoft u Srbiji već formirao jedan takav centar, koji zapošljava više od 100 ljudi, kao i da očekuje da će u naredne dve godine tu raditi možda i više od 300 inženjera.

2 thoughts on “Srbija potpisala ugovor sa Microsoft-om

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  U Sijetlu je potpisan ugovor o licenciranju i odrzavanju računarskog softvera koji će Srbija koristiti u državnoj administraciji.

  Ni reci na teme “Komponenta novog MS Word-a kreirana u Majkrosoftovom razvojnom centru u Beogradu”, “Srpsko-američka ICT misija u poseti SAD predstavlja investicione potencijale Srbije” i strateski izvoz kompjuterskog softvera koji je nedavno najavljen u Ministarstvu finansija i privrede?!

 2. Linux iznad svega

  A ja se pitam sve vreme u cemu je caka sa tom posetom jer je jasno da oni nama nece dati nista niti da ce svoje kompanije poslati da otvore ovde nesto.
  I onda sad postaje jasnije da smo otisli da potpisemo ugovor da cemo im placati dobre pare za nesto sto vise niko u svetu ne zeli da koristi i placa jer sad svi prelaze na linux platformu, eno Rusi odavno usvojili to za svoju administraciju.
  Eto zato su ovi nasi politicari dobri zapadu…

Leave a Reply