Software

Srpski softver za Azerbejdžan

Azerbejdžan je zainteresovan za kupovinu beogradskog softvera za naplatu i kontrolu parkiranja. JKP “Parking servis” predstavilo je u Starom dvoru svoje ambiciozne projekte izgradnje podzemnih garaža, marine “Ada Ciganlija” kao i softver za naplatu i kontrolu parkiranja putem SMS.

– Od ove godine naplatu parkiranja putem SMS rade srpske firme umesto hrvatskih, a mi smo vlasnici softvera koji nudimo na prodaju. Izaći ćemo sa njim na tržište – kazao je direktor “Parking servisa” Andrija Čupković.

– O tome smo već razgovarali sa ambasadorom Azerbejdžana koji je veoma zainteresovan da kupi naš softver. Oni planiraju da ga primene u svojim gradovima, a ponudićemo ga i drugim zainteresovanim lokalnim saomoupravama i državama.

Inače, Generalni urbanistički plan Beograda i Plan regulacije mreže javnih garaža predviđaju više od 50 lokacija za izgradnju podzemnih garaža. Prve četiri planirane su kod Đeram pijace, Narodne biblioteke, Studenskog trga i ispod Kosovske ulice.

Uređenjem vodene površine i obale, u saradnji sa privatnim partnerima, mogla bi da se izgradi prva rečna marina u našoj zemlji sa benzinskom pumpom. Marina “Ada Ciganlija” u Čukaričkom rukavcu mogla bi da ima 685 mesta za plovila. Izvor: Novosti

Leave a Reply