Software

S&T rešenja za automobilsku industriju

Rešenja za automobilsku industriju jedna su od S&T-ovih specijalnosti u konsaltingu i uslugama. Nema mesta za greške u automobilskom biznisu vrednom više miljardi evra.

Modernu automobilsku industriju u trećem milenijumu karakterišu slaba vertikalna integracija ali visok stepen integracije proizvođača i dobavljača.

„Sve kraći inovacioni ciklusi prisilili su proizvođače automobila da se fokusiraju na svoje osnovne kompetencije istovremeno se integrišući u mreže dodatnih vrednosti“, rekao je Rainer Lenk, potpredsednik za trgovinu automobilima u S&T D-A-CH. „Arhitekture informacione tehnologije kod proizvođača, dobavljača i trgovaca automobilima ovde igraju važnu ulogu. One im omogućavaju integraciju segmenata usluga, nabavke, proizvodnje i trgovine kao i da održavaju standarde kvaliteta.“

Korišćenje informacija na nivou kompanije za razvoj, usluge klijentima, kao i u nerazdvojnim procesima proizvodnje i ponude znači da upravo IT omogućava biznis i oblikuje procese u automobilskoj industriji. „Dugoročno, sektor može da očekuje značajne troškovne uštede i kvalitetne prednosti zahvaljujući uspešnoj integraciji svetskih i internih IT mreža“, izjavio je glav – ni potpredsednik Klaus Neubrand. Stoga S&T nudi strateške savete u oblikovanju procesa i razvoju infrastrukture trgovcima, uvoznicima, dobavljačima i proizvođačima.

Da bi se utvrdili merljivi nivoi usluga, efikasna distribucija i upravljanje zalihama uz minimalne kapitalne obaveze, potrebne su kompatibilne tehnologije za sve učesnike u proizvodnim, prodajnim i uslužnim procesima. Adekvatno umreženi IT sistemi čine osnovu za te procese. Oni omogućavaju „preduzetništvo u realnom vremenu“, gde su sve poslovno kritične informacije na raspolaganju u formatu koji odgovara klijentu, na zahtev i u realnom vremenu.

Lenk i Neubrand objašnjavaju ovaj složeni izazov: „Trgovina automobilima svodi se na realizovanje zajedničkih procesa i rešenja za profitabilne procese prodaje, uvoza i nabavke, pružanja garancije i zamene, integrisanje operacija lizinga i voznog parka, platforme za mreže prodavača kao i delotvorno upravljanje vozilima i klijentima. Sa tako integrisanim uslugama mi pomažemo proizvođačima, uvoznicima i prodavcima da se pripreme za budućnost – trgovinu automobilima u informacionoj

Leave a Reply