Događaji · Software

S&T Serbia – jedini srpski finalista evropske nagrade za izuzetna IT dostignuća

Proglašeni finalisti evropske nagrade koja se dodeljuje kompanijama za izuzetna dostignuća u oblasti IT-a (the European IT Excellence Awards). Prijave za ovu prestižnu nagradu stizale su iz 26 evropskih zemalja (u finalu su se našle kompanije iz 16 država), a pobednici će biti izabrani na svečanoj ceremoniji u Londonu koju će sponzorisati ICT giganti poput Cisca, IBM-a, Microsofta, Motorole i drugih.
Evropska nagrada za IT dostignuća“ je jedina pan-evropska nagrada koja se dodeljuje IT kompanijama uz jasno prepoznavanje ključne uloge onih među njima koje se bave softverom i poslovnim rešenjima.

Među finalistima su se našli Vodafone UK, Level 3 Communications Limited, Citrix, Brocade i drugi. Kao jedini finalista iz naše zemlje izabran je S&T Serbia u kategoriji sistem integratora koji su obezbedili IT rešenje za mala i srednja preduzeća (po evropskim merilima). Kandidati za ovu kategoriju morali su da prikažu suštinsko razumevanje kako uspešne kompanije uz pomoć tehnologije uspevaju da se održe u uslovima današnje konkurencije.

S&T Serbia ušla je u finale zahvaljujući implementaciji INFOR WMS (Warehouse Management System) rešenja za vodeću regionalnu logističku kompaniju – Milšped d.o.o, i tako završila jedan od najkompleksnijih projekata za upravljanje skladištenjem u Srbiji.

Veoma značajno za ulazak S&T Serbia u finale je i to da je implementirano rešenje korišćeno kao podrška projektu realizovanom za softversko praćenje i upravljanje skladištenjem robe za potrebe Dvadeset pete, jubilarne Univerzijade održane letos u Beogradu. Pored toga što se u 15 sportova i preko 200 disciplina takmičilo oko 9 hiljada sportista-akademaca, WMS rešenje, potpuno integrisano sa Web aplikacijom, korišćeno je na više od sto dislociranih objekata tokom priprema za takmičenja kao i za vreme njenih trajanja. Implementirano automatizovano softversko rešenje obezbedilo je kompletno funkcionalan i stabilan sistem. Ovakvo rešenje je omogućilo postizanje visokog kvaliteta servisa koji su zahtevali organizatori Univerzijade. Od strane S&T-a, ovim projektom je rukovodila Olja Lapčević, konsultant za poslovna rešenja, dok je sa strane Milšpeda vođa projekta bio njihov Direktor sektora skladišta, Nikola Todorović.

Imajući u vidu tešku ekonomsku klimu tokom 2009. godine, postignuti uspesi se mogu smatrati još većim. Kompanije su pokazale vanserijske napore, a visok kvalitet prijava za „Evropsku nagradu za IT dostignuća“, i veliki rad u njihovom pripremanju, je na žiri ostavio izuzetan utisak. Njegovi članovi su iskusni IT stučnjaci, i ono što je, prema relevantnom izvoru, za njih bilo posebno ohrabrujuće je istinska veština i domišljatost prikazana u većini prijavljenih rešenja.

Pobednici će biti proglašeni tokom svečane večere 25 februara 2010 godine u „The Tower“ hotelu u Londonu, a sponzori ovog važnog događaja biće svetska imena u ICT-u kao što su Cisco, IBM, Microsoft, Motorola i drugi. (www.iteawards.com)

Povodom nominacije za ovo prestižno priznanje, Predrag Vraneš, direktor S&T Srbije, je izjavio: “Dugo i sistematski naši sportisti nam potvrđuju da ne samo da ravnopravno pripadamo porodici svetskih i evropskih naroda, već često i njenom boljem delu. Ovo priznanje je mali doprinos nas iz srpske IT industrije koji pokazuje da je to tako i u nekim drugim disciplinama.”

Leave a Reply