Software

S&T Serbia implementirala INFOR WMS za Milšped d.o.o

S&T Serbia je uspešno implementirala INFOR WMS (Warehouse Management System) rešenje za jednu od najvećih logističkih kompanija u regionu, Milšped d.o.o, i tako završila jedan od najkompleksnijih projekata za upravljanje skladištenjem u Srbiji.

Milšped je jedna od vodećih logističkih kompanija u regionu, obezbeđujući usluge transporta, carinjenja, skladištenja i distribucije robe, sa preko 500 zaposlenih. U novom logističkom centru na prostoru od oko 25000m2, sa 41 pretovarnim dokom i sa više od 700 carinskih transakcija dnevno, Milšped je postao regionalni lider u oblasti logističkih usluga. Kompanija ovog obima poslovnih aktivnosti zahteva odgovarajuću kombinaciju infrastrukture, kvaliteta usluga, i naravno, sveobuhvatnog softverskog rešenja za upravljanje transakcijama unutar skladišta.
Da bi unapredila svoje poslovne procese, kompanija je zahtevala najbolje softversko rešenje, i u skladu sa tim zahtevom, poverenje za implementaciju Infor WMS rešenja je ukazala renomiranoj IT kompaniji, S&T Serbia.

Brojne funkcionalnosti logistike za “treća lica” su pokrivene ovim projektom: prijem i kontrola kvaliteta robe, skladištenje i dodatne usluge, naplata, preuzimanje, pakovanje i prenos robe, carinjenje… Ove poslovne funkcionalnosti koje je implementirao S&T-ov tim konsultanata su najbolja u svojoj klasi i omogućile su Milšpedu da ujedno realizuju i reinženjering poslovnih procesa kao i da poboljšaju efikasnost svojih operacija skladištenja. Pored implementacije WMS sistema, S&T Serbia je implementirala i RF uređaje koji podržavaju sve poslovne procese komercijalnog i carinskog skladištenja (u skladu sa zakonskom regulativom), i te funkcionalnosti u potpunosti su integrisane sa Infor WMS rešenjem. Treba istaći da je ovo bio jedan od najkompleksnijih projekata ove vrste u Srbiji i da je implementiran u periodu od oko 10 meseci.

„Milšped je ostvario značajna poboljšanja svog poslovanja zahvaljujući sistemu za upravljanje procesima skladištenja (WMS rešenju) a uključujući u to bolju uslugu koju može da pruži svojim klijentima kao i proširenje na nova tržišta. Infor WMS sistem je omogućio da se maksimalno izađe u susret različitim i kompleksnim zahtevima naših klijenata“, izjavio je gospodin Nikola Todorović, direktor skladišta kompanije Milšped. „Pored toga, ovo rešenje će nam otvoriti vrata za nova tržišta i nove klijente, koje ne bismo bili u mogućnosti da opslužujemo bez ovako kompleksnog i sveobuhvatnog softverskog rešenja kao što je WMS“, podvukao je gospodin Todorović.

Leave a Reply