windows-8-1
Software

Šta donosi novi Windows 8.1? Sve što je korisniku potrebno od samog STARTA

Nakon zvanične najave da Windows 8.1 stiže na globalno tržište 18. oktobra, kompanija Microsoft je na svom Windows Expierience blogu, sinoć objavila kako izgleda njena vizija proširene baze aplikacija i servisa koji će biti integrisani u Windows 8.1. Sledeći svoje opredeljenje da korisnicima pruži jedinstveno iskustvo bez obzira na uređaj sa kojeg koriste Windows operativni sistem, kompanija Microsoft je unapredila i u Windows 8.1 integrisala više od 20 novih aplikacija i servisa, uključujući i Internet Explorer, Bing, SkyDrive i Skype.

 windows-8-1

Kako je na blogu opisao Rajan Gevin, direktor odeljenja zaduženog za aplikacije i servise u kompaniji Microsoft, mogućnost izražavanja sopstvenih ideja i potreba,  obavljanje posla na najbolji mogući način i „ozbiljna“ zabava predstavljaju sve ono što korisnici svakodnevno rade uz obaveznu komunikaciju sa drugima.

 

„Uvereni smo da uređaji koje pokreće Windows ispunjavaju te želje korisnika već od trenutka kada ga prvi put uključe.“ – istakao je Gevin i dodao  “Unapređena i proširena baza aplikacija i servisa kao što su  Skype, Bing, Internet Explorer, SkyDrive, Outlook.com, Xbox Music, video i igre predstavlja integralni deo vašeg novog Windows uređaja. Performanse svakog od ovih servisa su sjajne, ali se njihove prave vrednosti osećaju tek kada ih pokrećete zajedno i na taj način osetite jedinstveno iskustvo.”  

Jedna od najboljih potvrda novog pristupa predstavlja SkyDrive čije su nove performanse mnogi već nazvali “tajnim sastojkom” koji iz korena menja stvari po pitanju pristupa podacima na Cloudu u “offline” režimu.

U svojim tekstovima na ovu temu, ugledni portali GizmodoArsTechnica i Laptop Magazine  dali su veoma pozitivne ocene novih novih mogućnosti koje donosi SkyDrive.

“Sa Windows 8.1 nadogradnjom, SkyDrive postaje elegantno rešenje za čuvanje podataka koje je bazirano na Cloud platformi i lako je za upotrebu. Sama mogućnost besplatnog čuvanja podataka je već dovoljno ubedljiva a duboka integracija sa operativnim sistemom čini ovaj servis boljim nego kod konkurencije.” – navodi se u tekstu koji za portal ArsTechnica potpisuje Piter Brajt.

Skype u startnom meniju

Vođeni podatkom da više od 300 miliona ljudi koristi Skype za lični kontakt i deljenje velikih i malih trenutaka putem poruka, odnosno audio i video poziva, u Microsoftu su se odlučili da ovu aplikaciju integrišu u startni meni i tako svaki Windows uređaj učine najboljim alatom za ostajanje u kontaktu.

U narednih nekoliko meseci, kompanija Microsoft će predstaviti još informacija o novinama koje stižu sa Windows 8.1 nadogradnjom za operativni sistem Windows 8. Do 18. oktobra,kada će korisnici moći da iz Windows Stora besplatno preuzmu Windows 8.1 , svi zainteresovani već sada mogu da iz prve ruke osete neke od unapređenih aplikacija i servisa preuzimanjem Windows 8.1 Preview verzije.

Leave a Reply