Software

Symantec: Antivirus nije dovoljan poslovnim korisnicima

Sa našom stalnom upotrebom interneta i mnoštvom uređaja, sve je više informacija generisanih i onih koje se dele na mreži nego ikada ranije. Kao rezultat toga, fokus sajber kriminalaca se pomerio i antivirusni programi više nisu dovoljni u zaštiti protiv njihovih sofisticiranih napada. Symantec je predvodio prvu eru bezbednosti sa antivirusima, koji nastavljaju i dalje da budu važan deo našeg portfolia, ali bezbednosna situacija na internetu se promenila mnogo od tada i danas mora da primenite više od antivirusa u susretu sa novim pretnjama.

Antivirusni (AV) softver, koji se koristi u sprečavanju, otkrivanju i uklanjanju ili razoružavanju zloćudnih računarskih programa i zlonamernih pretnji, nije dovoljna zaštita sama po sebi, jer štiti samo protiv lošeg softvera za koji već znamo da postoji . U suštini, antivirusi su samo reaktivna tehnologija. Moramo da znamo više o pretnji kako bi napisali detekciju za nju. Dakle, iako AV radi dobar posao u hvatanju novih varijanti postojećih pretnji , on ne može da uhvati sve. Štaviše, on može da bude savladan ili zaobiđen od strane odlučnog , veštog napadača. Na primer, napadači, koji ciljano napadaju, i treba samo da napadnu malu grupu preduzeća , mogu jednostavno da testiraju, revidiraju i preprave svoj zlonamerni program sve dok znaju kako da izbegnu AV detekciju.

symantec endpoint

Današnja bezbednosno okruženje zahteva proaktivnu zaštitu od napada kao dopunu osnovnom AV. Koristeći samo AV je kao da se borite sa jednom rukom vezanom iza leđa. Symantec je još pre nekoliko godina dobro izanalizirao novonastalu situaciju i dodao proaktivne tehnologije zaštite, koje prevazilaze antiviruse.

Symantec Endpoint Protection već u sebi sadrži višestruke slojeve zaštite, koji pomažu u zaštiti od postojećih pretnji, ali takođe i analizira reputaciju sumnjive datoteke, karakteristike i ponašanje kako bi utvrdio da li je to zlonamerni softver i tako zaustavio nove i nepoznate pretnje. Ključno za male i velike poslovne korisnike je međutim da im se omoguće i primene sve ove bezbednosne funkcije, ne samo AV, kako bi bili zaštićeni od pretnji. Sve ove tehnologije su ugrađene u standardni proizvod bez potrebe za dodatnom kupovinom. Symantec Endpoint Protection je izgrađen na ovoj višeslojnoj zaštiti, uključujući Symantec Insight i SONAR , i pruža zaštitu od novih i nepoznatih pretnji.

Kao dodatak proaktivnoj zaštiti u Symantec Endpoint Protection , nedavno smo najavili novi set proizvoda i usluga nazvan Advanced Threat Protection (ATP) koji proširuju naše mogućnosti koje pruža samo zaštita, na zaštitu, otkrivanje i odgovor. Prvo izdanje u ovoj novoj ponudi je naš Managed Security Services – Advanced Threat Protection koji dovodi u međusobnu vezu informacije o opasnostima sa krajnjih tačaka sa informacijama iz vodeće mreže bezbednosnih proizvoda Cisco Sourcefire, Check Point Software i Palo Alto Networks kako bi brže i tačno označio najvažnije bezbednosne incidente. Symantec će kasnije izbaciti i novi Advanced Threat Protection Solution koji će dovoditi u vezu informacije o pretnjama iz Symantec Endpoint Protection sa Symantec proizvodima za bezbednost elektronskih poruka i bezbednost mrežnih prolaza kako bi pomogao u određivanju, koje bezbednosne incidente da prvo napadne. Oba ova rešenja omogućavaju organizacijama da ostvare bolju sveukupnu zaštitu i smanje operativne troškove za bezbednost.

Iako AV nije zaista mrtav, on ipak nije dovoljan sam po sebi. Antivirus predstavlja osnovnu mogućnost neophodnu bilo kom proizvodu zaštite, ali on je samo jedan deo ugrađen u naš širi arsenal naprednih tehnologija zaštite koje štite vas i vaše informacije. Gledajući unapred, mi nastavljamo da ugrađujemo više usluga i rešenja sa još inovativnijim tehnologijama, koje mogu da identifikuju pretnje koje se provuku, odrede prioritete i pomognu u zaustavljanju, kako bi Vi i Vaše informacije bili zaštićeni.

Leave a Reply