Software

Symantec Endpoint Protection 12 – bezbednost bez premca najbržih performansi

Symantec je objavio nove verzije Symantec Endpoint Protection i Symantec Endpoint Protection Small Business Edition (trenutno u beta verziji), koje obezbeđuju naprednu zaštitu preduzećima svih veličina uz poboljšanje performansi sistema. Symantec Endpoint Protection 12 je dizajniran da otkrije i blokira nove sofisticirane pretnje, ranije i tačnije nego bilo koji proizvod namenjen za sigurnost računara i to zahvaljujući Insight i „oblak“ tehnologiji.

Sigurnosne pretnje su postale sve sofisticiranije i rasprostranjenije, te stoga i sve veći izazov za tradicionalna sigurnosna rešenja zasnovana na sigurnosnim potpisima. Prošle godine pušteno je više od 286 miliona malicioznih programa, u proseku vise od 9 novih pretnji svake sekunde, svakoga dana.

Razlog ove najezde malvera i njihove sve veće složenosti, u velikoj meri leži u proliferaciji toolkit-a za napade koji su jednostavni za upotrebu (kao što je Zeus) i olakšavaju ulazak u sajber kriminal. Ovi toolkit-i omogućavaju hakerima da kontinuirano proizvode nove mutirane varijante malvera.

Svaka varijanta targetira različitu žrtvu i na taj način čini gotovo nemogućim tradicionalno otkrivanje i „fingerprinting“ ovih pretnji. Prema Symantec-ovom izveštaju o toolkit-ima za napad i malicioznim website-ovima, najmanje 61% na pada se može pripisati toolikit-ima za napad. Sa rastom popularnosti ovih toolkit-a, nastaviće se i trend rasta pretnji visokog uticaja. Symantec Endpoint Protection 12 oslanja se na Insight kako bi obezbedio zaštitu bez premca od novih pretnji i izazova.

Glavne prednosti

Sigurnost bez premca: Symantec Endpoint Protection 12 blokira nove nepoznate pretnje, koje tradicionalni potpisi, heuristike i druga sigurnosna rešenja propuste. Svi sigurnosni mehanizmi ovog proizvoda sada imaju uvid u reputaciju, koristeći Insight-ovu online bazu podataka o reputacijama za identifikaciju i blokiranje napada malvera.

Symantec-ov Insight je analizirao usvajanje obrazaca anonimnog softvera na više od 175 miliona računara korisnika kako bi mogao automatski da izvlači ocene sigurnosti visoke preciznosti za više od 2.5 milijardi jedinstvenih softverskih fajlova – Insight ima ocene za bukvalno svaki softverski fajl, dobar ili loš, koji postoji.

Usto, SONAR 3 – prvi hibridni mehanizam blokira zero-day pretnje i pretnje visokog rizika, na osnovu njihovog ponašanja i reputacije. Prema testovima vodeće organizacije za testiranje sigurnosti, AV-Test.org, Symantec Endpoint Protection 12 (beta) postigao je najbolji rezultat od svih konkurenata u kategorijama efikasnosti u blokiranju novih pretnji i uklanjanja već postojećih infekcija.

Najbrže performanse: Symantec Endpoint Protection 12 skraćuje ukupno vreme skeniranja virusa za 70%, koristeći Symantec Insight za automatsku identifikaciju i odobravanje fajlova od poverenja, što kao krajnji rezultat ima manje učestalo, brže i pametnije skeniranje. Novi mehanizam za skeniranje, koji se zasniva na Insght-u, je dizajniran da većinu svog posla obavlja dok je kompjuter u praznom hodu. Po poslednjem istraživanju rešenja za velike i male firme, koje je sprovela firma PassMark Software, Symantec Endpoint Protection 12 pokazao je da ima najveću brzinu skeniranja i to dva puta veću brzinu od prosečnog sigurnosnog rešenja. Symantec Endpoint Protection 12 takođe koristi najmanje memorije, 57% manje memorije od prosečnog sigurnosnog rešenja.

Symantec Endpoint Protection 12
View more presentations from Symantec.

Napravljeno za virutalna okruženja: Symantec Endpoint Protection 12 nudi sveobuhvatnu odbranu od svih vrsta napada i optimizovan je za virtualne sisteme. Symantec Endpoint Protection može vršiti nasumična skeniranja i ažuriranja između virtualnih mašina kako bi se optimizovalo iskorišćenje resursa. Virtual Image Exception može staviti na belu listu fajlove sa standardne slike virtualne mašine radi optimizacije skeniranja.

Virtualni klijenti mogu biti automatski identifikovani u Symantec Endpoint Protection Manager-u i na taj način olakšano je kreiranje specifičnih polisa za virtualne mašine. Ove inovacije dramatično smanjuju opterećenje na virtualnim host-ovima, olakšavajući ‘AV Storms’/istovremeno skeniranje, sprečavajući zaglavljivanje sistemskih resursa i omogućujući rad bržim sistemima i sistemima koji imaju brži odziv. Zauzvrat sistem može podržati veću gustinu virtualnih instanci.

Small Business Edition: Namenjen je manjim kupcima i organizacijama sa ograničenim IT resursima. Nudi zaštitu zasnovanu na Insight i Sonar 3 tehnologijama i predstavlja najadekvatnije, najbrže, najefikasnije anti-malver rešenje, za manje kupce. Jednostavno korišćenje omogućavaju čarobnjak za instaliranje, prethodno konfigurisana podešavanja za polise i automatizovana obaveštenja i izveštaji.

Trenutno Symantec Endpoint Protection 12 postoji samo u beta verziji i očekuje se da će biti dostupan široj javnosti u aprilu 2011. Za više informacija o Symantec Endpoint Protection 12 i prijavljivanje za testiranje beta verzije, kliknite ovde.

Leave a Reply