Software

Symantec objavio novi Advanced Threat Protection

Symantec je najavio potpuno novi pristup naprednoj zaštiti od pretnji (Advanced threat protection – ATP) , i predstavio je plan integrisanih rešenja koja pokazuju snagu bezbednosnih inovacija, koje samo on može da isporuči za pomoć korisnicima u rešavanju najkompleksnijih problema.

Ovaj pristup je podstaknut sa dve nove ponude, Symantec Managed Security Services – Advanced Threat Protection i Symantec Advanced Threat Protection Solution, koji dovode u međosobni odnos upozorenja i obaveštenja dobijenih putem niza bezbednosnih tehnologija kako bi obezbedili sveobuhvatniju prevenciju od napada.

Holistička Symantec metodologija beleži prednosti postignute kada bezbednosne tehnologije rade zajedno, transformišući složenu borbu protiv naprednih pretnji u upravljivo delovanje, koje pruža snažniju zaštitu i daje veću vrednost kompanijama.

symantec

Inovativne Symantec tehnologije bezbednosti i globalna obaveštenja već pružaju snažnu naprednu zaštitu od pretnji, a kompanija će na ovom osnovnom nasleđu izgraditi razvoj odbrane koja štiti kako sofisticirani napadi evoluiraju. Novim kompanijskim ATP nastojanjima, Symantec će dostaviti saznanja o naprednim pretnjama kroz postojeća rešenja koja štite bazu od 200 miliona krajnjih tačaka, kao i iz njenih email i internet bezbednosnih rešenja koja pregledaju preko 8,4 milijardi elektronskih poruka i 1,7 milijardi zahteva za internet pristup dnevno.

“Postoji velika potreba na tržištu za većom naprednom zaštitom od pretnji, a mnogi proizvođači nemaju holistički pristup ili potrebnu punu radnu funkcionalnost za adekvatno otkrivanje i odgovaranje na ciljane napade “, rekao je Jon Olcik (Oltsik), viši glavni analitičar, u Enterprise Security Grup (ESG).” Symantec je dobro pozicioniran u isporukama kompletnih rešenja napredne zaštite od pretnji, zasnovanih na tehnologijama koje već danas nudi, integrišući ih kroz svoj portfelj, i isporučivši ih kao poboljšanu uslugu od strane razvijenog partnerskog ekosistema. Primenom svoje globalne mreže za obaveštenja i ugrađivanjem potpuno novih mogućnosti za reagovanje na incidente, Symantec može zaista da odgovori na mnoštvo zahteva o sajber bezbednosti od strane kompanija.”

Ciljani napadi su u porastu, sajber-kriminalci su sve nemilosrdniji, i višestruka situacija u kojoj je potrebno zaštiti se od tih pretnji je postala samo još teža. Dok obećanja o sigurnosnim rešenjima na mrežama kao odgovor na napredne pretnje dobijaju sve veću pažnju, IT odeljenja se i dalje bore sa ogromnim količinama incidenata, previše lažnih uzbuna i dugim listama ručnih procesa koje treba rešavati bez osoblja i potrebnih veština, ostavljajući organizacije ranjivim i izloženim pretnjama.

“Da bi se uspešno odbranili od tipova ciljanih napada koje imamo danas, potrebno je proširiti fokus sa prevencije na detekciju i odgovor”, rekao je Brajan Daj (Brian Dye), viši potpredsednik Symantec informacione bezbednosti. “Sama mrežna bezbednost neće rešiti problem. Protivnici ciljaju sve kontrolne tačke od mrežnih prolaza, elektronske pošte do krajnjih tačka. Organizacijama je potrebno da sigurnost duž ovih kontrolnih tačaka funkcioniše zajedno, sa mogućnostima odgovora na incidente i globalnih informativnih obaveštenja, kako bi pobedile loše momke. Symantec donosi na tržište moćan arsenal.”

Managed Service rešava praktične izazove detekcije i odgovora
Dostupan od juna 2014., sledeći deo u Symantec-ovom ATP pristupu je Symantec Managed Security Services – napredna zaštita od pretnji (MSS – ATP), rukovođen servisom koji značajno smanjuje vreme potrebno za otkrivanje, određivanje prioriteta i reagovanje na bezbednosne incidente integrišući bezbednost svojih krajnjih tačaka i proizvoda za bezbednost mreže drugih proizvođača. Ovaj podatak omogućava korisnicima da brzo i efikasno suzbiju, istraže i isprave, nepoznate i „zero day“ napade koji izbegavaju tradicionalna bezbednosna rešenja. Određujući prioritet realnih pretnji nad lažnim uzbunama, IT organizacije mogu maksimalno da smanje operativne troškove osoblja za bezbednost i da obezbede da oni štite od najznačajnijih slabosti.

Symantec Alijansa za naprednu zaštitu od pretnji predstavlja ekosistem partnera za mrežnu bezbednost koja trenutno obuhvata Check Point Softvare Technologies, Palo Alto Networks i Sourcefire (sada deo kompanije Cisco). Kroz ovaj ekosistem, detekcija i korelacija zlonamerne mreže i aktivnosti na krajnjoj tački pomažu značajnom smanjenju lažnih upozorenja ističući važne incidente, osnažujući korisnike da brže reaguju na najkritičnije incidente.

“Palo Alto Networks WildFire ponuda je dokazano, veoma efikasno cloud rešenje za detekciju i sprečavanje APT koje danas prete mrežama mušterija”, rekao je Čad Kinzelberg (Chad), viši potpredsednik za poslovni i korporativni razvoj u Palo Alto Networks. “Integracija Wildfire sa narednom generacijom Symantec-ovog Managed Security Services, Security Intelligence i Endpoint Protection donose moćnu kombinaciju za poražavanje najsavremenijih sajber pretnji .”

Moćni servisi Incident Response i Managed Adversary

U narednih šest meseci, Symantec će predstaviti dva ključna servisa. Prvi je potpuno nova usluga Incident Response, pružajući korisnicima neposredan pristup kritičnim sposobnostima, znanjima i setovima veština tokom scenarija za odgovor na incident. Drugi je novi servis za obaveštenja, pružajući nenadmašnu vidljivost pretnji i analitiku koja stvara uvide u rizike ključnih sajber resursa kroz portal, snabdevanje podacima i uslugom zasnovanom na ponudi obaveštenja, kao i Managed Adversary information koji pruža napredne izveštaje o akterima pretnji za vidljivost bez presedana po vrstama napada, koji mogu da ciljaju organizaciju.

Novi Advanced Threat Protection Solution integriše sve kontrolne tačke

Povezujući sve zajedno, Symantec će doneti na tržište novi Advanced Threat Protection Solution, koji će biti u fazi beta testiranja tokom šest meseci i generalno dostupan u roku od 12 meseci. Ovo inovativno, kompletno rešenje će isporučiti integrisanu naprednu zaštitu od pretnji na krajnjoj tački, elektronskoj pošti i mrežnim prolazima kako bi korisnicima pružilo kritičku detekciju i mogućnost odgovora na svakoj odgovarajućoj kontrolnoj tački.

Dve nove, inovativne, organski razvijene tehnologije će podržati detekciju ovog rešenja i mogućnosti odgovora. Symantec-ova Dynamic Malware Analysis usluga je sandbox okruženje zasnovano na oblaku gde se bihejvioralna analiza aktivnog sadržaja može koristiti za brzo povećanje identifikacije opasnosti; i Synapse™, koji omogućava nesmetanu komunikaciju među krajnjim tačkama, elektronskom poštom i mrežnim prolazima za olakšavanje naprednog odgovora.

Symantec ATP koristi obim bezbednosne ekspertize i globalnih obaveštenja

Symantec-ov portfolio integrisanih ATP rešenja pokreće Symantec Global Intelligence Network (GIN) i tim od više od 550 istraživača širom sveta. Symantec-ova GIN platforma sakuplja anonimnu telemetriju od stotina miliona korisnika i senzora iz časa u čas. Symantec koristi ove podatke – više od 3,7 triliona redova bezbednosne telemetrije i koji rastu svakodnevno – kako bi automatski otkrio nove napade, nadgledao mrežu napadača i razvio intuitivne, proaktivne tehnologije koje isporučuju nenadmašnu naprednu zaštitu od pretnji za naše klijente.

Leave a Reply