Software

TeleGroup na CIREDu 2010 predstavio savremena rešenja za elektroenergetske sisteme

Kompanija TeleGroup je 28.9.2010. godine u Vrnjačkoj Banji, predstavila savremena rešenja za elektroenergetske sisteme, u okviru VII savetovanja o elektrodistributivnim mrežama. Tom prilikom su predstavljeni sistem za daljinski monitoring i kontrolu elektroenergetskih postrojenja „Motorola SCADA“ kao i atraktivna oprema svetskih proizvođača 3M, Schneider Electric, PLP Apresa, Osram i Karpoš sa kojima TeleGroup uspešno sarađuje na tržištu zapadnog Balkana.

Kao sistem integrator u oblasti elektroenergetskih i telekomunikacionih sistema, TeleGroup je ovom prilikom na svom štandu predstavio ovesni pribor za slaboizolovane provodnike, španske kompanije PLP Apresa, o čemu se malo zna na domaćem tržištu.

Posetioci su imali priliku da se uvere u funkcionalnost i kvalitet ove vrste opreme. Takođe su izloženi i paneli kompanije Osram, koja je jedan od lidera u oblasti LED tehnologija.

Što se tiče proizvoda za podzemne elektromreže i instalaciju u objektima, između ostalih, predstavljen je hladnoskupljajući kablovski pribor, koji se u tehnološkom smislu smatra pouzdanijim i funkcionalnijim u odnosu na termoskupljajući ali se još uvek u vrlo maloj meri koristi na domaćem tržištu.

Kada je kompanija 3M izbacila ovaj proizvod na svetsko tržište napravljen je tehnološki prodor sa novim patentom u oblasti hladnoskupljajućih tehnologija. Takođe je kroz saradnju sa kompanijom Schneider Electric predstavljen celokupan program za podzemne i nadzemne mreže, koji pored odgovarajuće opreme podrazumeva i sisteme za daljinsko upravljanje SN mrežama.

Leave a Reply