Software

Telekom Srbija Mobile Award za projekat „VisiMart“

Na finalom takmičenju Imagine Cup-a, koje od 2003. organizuje kompanija Microsoft, nagrada pod nazivom „Telekom Srbija Mobile Award“ ove godine dodeljena je timu BAMP sa Univerziteta Metropolitan iz Beograda za predstavljeni projekat „ VisiMart“ – rešenje za slabovide osobe za samostalnu kupovinu, uz pomoć Smartphone-a sa Windows Phone operativnim sistemom. Telekom Srbija četvrti put dodeljuje ovu nagradu za najbolju upotrebu Windows Phone 7 platforme u predloženom Software Design rešenju.

Otvarajući finalno takmičenje na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Jelena Stojanović, direktor Funkcije marketinga i prodaje Telekoma Srbija, rekla je da Imagine Cup podstiče studente da razvijaju rešenja zasnovana na savremenim tehnologijama, za neke od najvećih izazova sa kojima se čovečanstvo suočava. „Izuzetna posvećenost i kreativnost učesnika motivišu nas da ovom partnerstvu već četiri godine pridajemo poseban značaj”, rekla je Jelena Stojanović.

Od sedam ekipa, koje su se plasirale u finale, ekipa „CatchCake“ sa Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, osvojila je prvo mesto u kategoriji „Dizajn softvera“, tako da će predstavljati Srbiju na Svetskom finalu koje se u julu održava u Sidneju. Telekom Srbija je dugogodišnji partner kompaniji Microsoft u organizaciji Imagine Cup-a, najvećeg svetskog studentskog takmičenja u tehnologijama. Odgovarajući na temu takmičenja „Zamisli svet u kojem tehnologija rešava najteže probleme“, studenti pomoću tehnologije nastoje da reše neke od realnih životnih teškoća, kao što su borba protiv opakih bolesti, podizanje kvaliteta obrazovanja, održivost čovekove okoline, smanjenje smrtnosti dece i druge velike društvene probleme.

Leave a Reply